Directorul WTA spune că Peng Shuai este în siguranţă şi că ştie unde se află

Directorul executiv al Asociaţiei Feminine de Tenis (WTA), Steve Simon, a afirmat că Peng Shuai este în siguranţă şi că organizaţia "ştie unde se află".

551 afișări
Imaginea articolului Directorul WTA spune că Peng Shuai este în siguranţă şi că ştie unde se află

Jucătoarea chineză Peng a dispărut din peisajul public în noiembrie 2021 în urma acuzaţiei de agresiune sexuală împotriva fostului vicepremier al ţării, Zhang Gaoli, ceea ce a dus la o condamnare din partea comunităţii internaţionale.

WTA a declarat că nu va mai organiza turnee în această ţară, dar luna trecută a revenit asupra acestei decizii, după ce s-a recunoscut învinsă în eforturile sale de a obţine schimbări în China.

Peng s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, dar de atunci nu s-a mai auzit prea multe despre locul unde se află, iar mulţi au considerat că întâlnirea a fost o înscenare.

Fosta semifinalistă de la US Open şi dublă campioană de dublu la Grand Slam nu a fost văzută în afara Chinei de când a făcut acuzaţia.

Fanii cu bannere pe care scria "Unde este Peng Shuai?" au fost văzuţi la evenimente de tenis, inclusiv la Australian Open din ianuarie.

Simon a abordat această problemă atunci când a vorbit la turneul Internationaux de Strasbourg.

"WTA ştie că ea este în siguranţă şi ştie unde se află", a declarat el pentru L'Equipe.

"Am adoptat o poziţie foarte fermă în China, ceea ce foarte puţine companii sau industrii au făcut.

"Nu punem la îndoială această decizie. A fost o decizie corectă şi aş face-o din nou astăzi.

"Aproape doi ani mai târziu, progresele pe care ne-am dorit să le vedem în China nu au dus la o soluţie. Aşa că era timpul să ne schimbăm abordarea.

"Am fost liniştiţi de faptul că Peng Shuai este în siguranţă şi ştim unde se află. Acesta a fost primul lucru care trebuia făcut.

"Trebuie să vorbim şi să fim împreună pentru a găsi soluţii. Sper că revenirea WTA în China ne va da ocazia să facem acest lucru."

La scurt timp după dispariţia ei, a apărut un e-mail pretins a fi de la Peng către Simon, care spunea că este în siguranţă şi că acuzaţia ei este falsă.

Cu toate acestea, s-a crezut pe scară largă că declaraţia este falsă, iar Simon a spus că acest lucru nu a făcut decât să sporească îngrijorarea cu privire la siguranţa ei.

Fotografii ale lui Peng cu pisica ei şi cu animale de pluş au fost, de asemenea, considerate a fi fabricate.

Atunci când a ridicat interdicţia impusă Chinei, WTA a declarat că "după 16 luni de suspendare a competiţiilor de tenis şi eforturi susţinute pentru a ne îndeplini solicitările iniţiale, situaţia nu a dat niciun semn de schimbare".

"Am ajuns la concluzia că nu vom reuşi niciodată să asigurăm pe deplin aceste obiective, iar jucătoarele şi turneele noastre vor fi cele care, în cele din urmă, vor plăti un preţ extraordinar pentru sacrificiile lor", a adăugat organizaţia.

"Din aceste motive, WTA ridică suspendarea desfăşurării turneelor din Republica Populară Chineză şi va relua turneele din China în luna septembrie a acestui an."

Măsura înseamnă că evenimente majore precum Mastersul de la Shanghai vor reveni.

Însă poziţia WTA a fost criticată de unii ca fiind o "capitulare", în contextul în care s-a afirmat că decizia a fost motivată de bani şi de profitabila piaţă chineză.

"Am fi putut rămâne într-un impas şi nu am fi mers mai departe", a adăugat Simon.

"Sau putem să ne întoarcem acolo şi să încercăm să facem parte din soluţie. Aceasta este o schimbare de poziţie. Dar nu am spus niciodată că nu ne vom mai întoarce în China.

"Principalul lucru este cum putem continua să apărăm interesele lui Peng Shuai şi cum putem face schimbări semnificative acolo pentru a rezolva problemele."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici