Discuţii aprinse între reprezentanţii cluburilor şi şeful CCA în Comitetul Executiv al FRF

Reprezentanţii cluburilor în C.Ex. al FRF i-au reproşat pe un ton ridicat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, greşelile din arbitrajul românesc de la toate nivelurile, conducătorii solicitând ca răspunsurile oficialului grec să fie formulate în scris, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

102 afișări
Imaginea articolului Discuţii aprinse între reprezentanţii cluburilor şi şeful CCA în Comitetul Executiv al FRF

Discuţii aprinse între reprezentanţii cluburilor şi şeful CCA în Comitetul Executiv al FRF (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-au certat cu Vassaras, i-au pus tot felul de întrebări. Au fost nemulţumiri de la toate eşaloanele. Toţi reprezentanţii cluburilor, şi de la Liga I, şi de la a doua, şi de la treia, şi de la fotbal feminin, toţi au fost nemulţumiţi de arbitraj. Şi de delegări şi de numirea arbitrilor pe lista FIFA. Au cerut criteriile după care se face departajarea pentru a fi trecuţi pe această listă cu nominalizări. În cele din urmă s-a convenit ca Vassaras să răspundă în scris întrebărilor care i s-au pus, pentru a rămâne pe hârtie. Propunerea a venit din partea reprezentanţilor cluburilor, ca să nu mai fie luaţi la mişto", a explicat sursa menţionată cum a decurs şedinţa Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor s-a apărat spunând că o îmbunătăţire a calităţii arbitrajelor se va vedea abia după un an, având în plan promovarea altor arbitri: "Vassaras a promis că va schimba faţa arbitrajului, că deocamdată ăsta este nivelul al care se ridică arbitrii. Că va încerca să promoveze alţi arbitri, dar asta se va vedea abia într-un an de zile".

În ceea ce priveşte o posibilă decizie în urma greşelilor de arbitraj din ultima perioadă, sursa menţionată a declarat că nu s-a pus în discuţie: "Ce decizie? Nicio decizie nu s-a luat, nu sunt oamenii dispuşi să ia decizii".

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a prezentat într-un mod general discuţiile din cadrul Comitetului Executiv la care a fost chemat să participe şi preşedintele CCA, Kyros Vassaras. "Ia act de informarea făcută de membrii CCA cu privire la chestiunile învederate de către membrii Comitetului Executiv. Stabileşte ca până la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv să fie prezentate criteriile de promovare a arbitrilor pe lista FIFA şi criteriile de sancţionare a arbitrilor în funcţie de nota obţinută de la observator", se arată în comunicatul FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici