Djokovic contestă anularea vizei de intrare în Australia. Avocaţii lui susţin că a fost infectat cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina

  • Djokovic se pregăteşte pentru contestarea vizei din Australia, în timp ce problema vaccinului anti-Covid ia amploare.
  • Tenismenul se află de joi într-un hotel modest din Melbourne, după ce i-a fost anulată viza din cauza problemelor privind o scutire medicală.
  • Djokovic declară că a fost infectat cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina.
1049 afișări
Imaginea articolului Djokovic contestă anularea vizei de intrare în Australia. Avocaţii lui susţin că a fost infectat cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina

UPDATE ora 10:13 -  Conform unei ştiri de ultima oră de pe BBC,  Novak Djokovic a primit o scutire de vaccin pentru a intra în Australia din cauza unei infecţii recente cu Covid, spun avocaţii săi în documentele instanţei.

„Data primului test Covid PCR pozitiv a fost înregistrată pe 16 decembrie 2021”, au declarat avocaţii. 

În documentele instanţei publicate sâmbătă , avocaţii lui Djokovic au spus că la 14 zile după ce a fost testat pozitiv pe 16 decembrie, jucătorul „nu a avut febră sau simptome respiratorii de Covid-19 în ultimele 72 de ore”.

Nu a existat niciun anunţ prealabil despre infecţia lui.

Avocaţii sportivului pregătesc o contestaţie legală pentru anularea vizei sale  care este programată să fie prezentată la o şedinţă federală de judecată luni. Aceştia au avut termen limită până sâmbătă seara să depună un rezumat al cazului lor.

Lui Djokovic i s-a interzis intrarea în Australia după ce a aterizat la Melbourne săptămâna aceasta pentru a juca la Australian Open.Şi jucătoarea cehă Renata Voracova învinuieşte autorităţile australiene pentru gestionarea scutirilor de vaccinul Covid-19, scrie Reuters

Djokovic, care a spus că se opune vaccinării, a primit o scutire medicală pentru a juca în turneu, într-o decizie care i-a înfuriat pe mulţi australieni obişnuiţi.

Oficialii Australian Border Force (ABF) au declarat că jucătorul în vârstă de 34 de ani „nu a furnizat dovezi adecvate” pe aeroportul din Melbourne.

Într-o scurtă postare de pe Instagram, sportivul le mulţumeşte fanilor pentru sprijinul acordat. Nu a mai făcut nicio apariţie publică şi niciun comentariu de când a intrat în Park Hotel  care găzduieşte zeci de solicitanţi de azil care încearcă să intre în ţară. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici