Djokovic este pe punctul de a doborî recordul lui Steffi Graf de dominaţie în circuitul mondial

Circuitul profesionist de tenis ATP a adăugat weekendul trecut încă trei câştigători de turnee în cercul campionilor, însă în urma actualizării de luni a clasamentului mondial, Novak Djokovic îşi continuă dominaţia în fruntea topului ca jucător numărul 1 mondial.

546 afișări
Imaginea articolului Djokovic este pe punctul de a doborî recordul lui Steffi Graf de dominaţie în circuitul mondial

Djokovic este pe punctul de a doborî recordul lui Steffi Graf de dominaţie în circuitul mondial

Cu 7070 de puncte, el acumulează acum un total de 376 de săptămâni ca număr 1 mondial, fiind la un singur pas de a egala recordul deţinut de legendara jucătoare Steffi Graf. Săptămâna viitoare, dacă rămâne pe prima poziţie, Djokovic va egala recordul lui Graf, consolidându-şi statutul de unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile.

Un alt jucător care face mişcări notabile în clasamentul ATP este Taylor Fritz, care ocupă în prezent locul 7, cu 3455 de puncte. Fritz a devenit jucătorul american cel mai bine clasat de la Mardy Fish în 2011 şi face eforturi pentru a intra în top 5.

Spaniolul Carlos Alcaraz nu este departe de Djokovic, ocupând locul al doilea, cu 6730 de puncte. Starul grec Stefanos Tsitsipas îl urmează pe locul trei, cu 5940 de puncte, în timp ce norvegianul Casper Ruud ocupă locul patru, cu 5515 puncte.

Top 10 este completat de Andrey Rublev din Rusia, Rafael Nadal din Spania, Felix Auger-Aliassime din Canada, Holger Rune din Danemarca şi Hubert Hurkacz din Polonia.

În afară de Fritz, alţi jucători americani care trebuie urmăriţi sunt Frances Tiafoe, clasat pe locul 15, şi Tommy Paul, aflat în prezent pe locul 18, cu 1835 de puncte. Australianul Nick Kyrgios, italianul Lorenzo Musetti şi Alexander Zverev îşi fac, de asemenea, loc în top 20.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici