Djokovic nu a încălcat regulile cu mesajul despre Kosovo, conform ITF

Declaraţia lui Novak Djokovic de la Openul Franţei, potrivit căreia "Kosovo este inima Serbiei", nu a încălcat nicio regulă, deoarece regulamentul Grand Slamului nu interzice declaraţiile politice, a declarat miercuri Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

229 afișări
Imaginea articolului Djokovic nu a încălcat regulile cu mesajul despre Kosovo, conform ITF

Numărul trei mondial a scris mesajul pe obiectivul unei camere de luat vederi după victoria sa din primul tur, luni, în aceeaşi zi în care 30 de soldaţi ai forţelor de menţinere a păcii ale NATO au fost răniţi în confruntări cu protestatari sârbi în oraşul kosovar Zvecan - unde a crescut tatăl lui Djokovic.

Federaţia de tenis din Kosovo l-a acuzat marţi pe Djokovic că a agravat o situaţie deja tensionată, comentarii reluate de Comitetul Olimpic din Kosovo, mai devreme , în timpul zilei de miercuri.

ITF, organismul care guvernează tenisul mondial, a declarat că a primit şi a luat act de o scrisoare din partea federaţiei de tenis din Kosovo şi că a transmis-o "autorităţii de Grand Slam relevante".

"Regulile privind comportamentul jucătorilor la un eveniment de Grand Slam sunt guvernate de regulamentul de Grand Slam, administrat de organizatorul şi autoritatea de reglementare relevantă. Nu există nicio prevedere în acesta care să interzică declaraţiile politice", a declarat un purtător de cuvânt al ITF într-o declaraţie pentru Reuters.

Djokovic va juca miercuri seara, când îl va înfrunta pe ungurul Marton Fucsovics (83 ATP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici