Djokovic: Nu m-am mai confruntat niciodată cu un jucător ca Alcaraz

Novak Djokovic a experimentat tot ce se poate pe un teren de tenis în cei 23 de ani de carieră plină de trofee, dar a declarat că nu a întâlnit niciodată un jucător precum Carlos Alcaraz.

3299 afișări
Imaginea articolului Djokovic: Nu m-am mai confruntat niciodată cu un jucător ca Alcaraz

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Duminică, Alcaraz l-a detronat pe sârbul de 36 de ani pe terenul central de la Wimbledon, câştigând o finală fascinantă, cu un stil de joc pe care Djokovic l-a descris mai târziu ca fiind ca şi cum ar fi înfruntat un amestec al celor trei mari - el însuşi, Rafa Nadal şi Roger Federer.

Încercarea lui Djokovic de a obţine al optulea titlu la Wimbledon şi al cincilea consecutiv a fost zădărnicită, la fel ca şi încercarea sa de a egala recordul de 24 de titluri de Grand Slam al lui Margaret Court.

Novak Djokovic a experimentat tot ceea ce este posibil pe un teren de tenis în cei 23 de ani de carieră plină de trofee, dar a declarat că nu a întâlnit niciodată un jucător ca Carlos Alcaraz.

Duminică, Alcaraz l-a detronat pe sârbul de 36 de ani pe terenul central, câştigând o finală fascinantă la Wimbledon cu un stil de joc pe care Djokovic l-a descris mai târziu ca fiind ca şi cum ar fi înfruntat un amestec al celor trei mari - el însuşi, Rafa Nadal şi Roger Federer.

Supunerea s-a dovedit a fi peste puterile sale, deoarece încercarea sa de a obţine al optulea titlu la Wimbledon şi al cincilea consecutiv a fost zădărnicită, la fel ca şi încercarea sa de a egala recordul de 24 de titluri de Grand Slam al lui Margaret Court.

Câştigând primul său turneu de la Wimbledon, alături de triumful din 2022 de la US Open împotriva lui Casper Ruud, Alcaraz a şters orice îndoială cu privire la statutul său de număr unu mondial şi şi-a răzbunat înfrângerea suferită din cauza crampelor în faţa lui Djokovic în semifinala de la Roland Garros.

Djokovic, care suferise doar două înfrângeri la Wimbledon de când pierduse în faţa lui Andy Murray în finala din 2013, a declarat că a fost surprins de rapiditatea cu care Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, şi-a însuşit joacul pe toate suprafeţele acestui sport.

"Nu mă aşteptam să joace atât de bine anul acesta pe iarbă, dar a dovedit că este cel mai bun jucător din lume", a declarat Djokovic după înfrângerea cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

"Nu am jucat niciodată cu un jucător ca el, ca să fiu sincer. Cred că oamenii au vorbit în ultimele 12 luni sau cam aşa ceva despre jocul său format din anumite elemente de la Roger, Rafa şi de la mine. Aş fi de acord cu asta.

"Practic, el are ce e mai bun din toate cele trei lumi. Are această mentalitate de taur spaniol, spiritul de luptă şi o apărare incredibilă pe care am văzut-o la Rafa. Cred că are nişte rever-uri frumoase şi alunecoase, unele asemănări cu reverul meu. Este un jucător complet".

Djokovic, care a părut uneori iritat de publicul pro-Alcaraz, a fost mărinimos după înfrângere. Dar a recunoscut că a avut unele regrete după ce nu a avut abilitatea obişnuită de a profita de şansele care i-au ieşit în cale în momentele cruciale.

După ce l-a depăşit pe Alcaraz într-un prim set, Djokovic a luptat timp de 85 de minute în al doilea set şi a avut un punct pentru un avantaj de două seturi în tiebreak, pe care nu l-a valorificat.

După ce a revenit în meci şi a câştigat setul al patrulea, Djokovic părea că are şanse să facă break-ul, pentru un avantaj de 2-0 în setul decisiv, dar a ratat un voleu de forehand.

Câteva minute mai târziu, el şi-a pierdut propriul serviciu şi şi-a dezintegrat racheta, lovind cu ea în stâlpul fileului, frustrat.

"În tiebreak-ul din al doilea, reverul m-a cam dezamăgit", a spus el. "La minge de set, am ratat reverul. Un pic de ricoşeu prost, dar nu ar fi trebuit să ratez acea lovitură.

"Apoi 6-6, un alt rever de la mijlocul terenului în fileu. Asta a fost. Meciul s-a mutat de partea lui şi nu am mai fost eu însumi o bună bucată de timp.

"Am reuşit să mă regrupez şi să recuperez ritmul la jumătatea celui de-al patrulea. Am simţit că impulsul s-a mutat de partea mea. Acea minge de break (în al cincilea), cred că am jucat un punct foarte bun, dar vântul era foarte puternic şi a dus-o într-un loc incomod, unde nu am putut să lovesc smash-ul."

Djokovic a primit un avertisment pentru spargerea a rachetei, după ce avusese unul pentru depăşirea timpului la serviciu, la jumătatea tiebreak-ului din setul al doilea. A avut noroc că bucăţile desprinse din racheta sa nu au intrat în contact cu un oficial sau cu un fan.

"Nu sunt prea multe de vorbit despre asta. A fost frustrare", a declarat Djokovic, care a lăsat o adâncitură considerabilă în stâlpul fileului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici