Djokovic - Ruud, marea finală de la Roland Garros

  • Casper Ruud a reuşit vineri să se califice în cea de a treia finală de Grand Slam din carieră, din cele cinci la care a participat.
  • Norvegianul a câştigat semifinala de la Roland Garros, învingându-l pe germanul Alexander Zverev în trei seturi, cu 6-3, 6-4, 6-0, după doar 2 ore şi 9 minute.
  • Dacă va învinge duminică, rivalul Djokovic va reveni pe primul loc ATP şi va pune mâna pe titlul 23 al carierei în turneele majore.
597 afișări
Imaginea articolului Djokovic - Ruud, marea finală de la Roland Garros

Djokovic

"Sincer, am ieşit pe teren şi am încercat să joc fără prea multe sentimente, fără să mă gândesc prea mult", a declarat Ruud în interviul său de pe teren. "Dacă este spre sfârşitul turneului, toţi cei care joacă astăzi aici s-au descurcat bine oricum. Aşa că am încercat să joc fără presiune, fără să mă gândesc prea mult şi să nu joc cu prea multe emoţii, dacă are sens.

"Astăzi a mers foarte bine. De la început şi până la ultimul punct, totul a mers în direcţia mea, din fericire, şi sunt foarte fericit că am câştigat acest meci."

Ruud a transformat şase din cele 10 mingi de break pe care le-a obţinut pentru a-şi asigura un loc în finala de duminică, unde va juca pentru primul său titlu major. Adversarul său va fi dublul campion Novak Djokovic, care l-a învins mai devreme pe Carlos Alcaraz cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Ruud a sosit la Roland Garros cu un bilanţ modest de 16-11 în acest an, dar a dat semne recente că şi-a revenit la cel mai bun nivel, după un început dificil în 2023. Jucătorul de 24 de ani a ridicat al 10-lea său titlu ATP Tour la Estoril în aprilie şi a ajuns în semifinalele unui ATP Masters 1000 la Roma în mai. Apoi şi-a continuat revenirea, cedând doar două seturi în drumul spre a treia sa finală de turneu major.

Ruud a făcut doar 19 erori neforţate în cele trei seturi, faţă de 37 ale lui Zverev, iar forehandul său a fost arma cheie cu care a reuşit 25 de lovituri câştigătoare.

Ruud a pierdut toate cele 4 dueluri avute cu Djokovic. Sârbul are nevoie de victorie în finala de duminică (ora 16.00) pentru a fi, din nou, noul lider mondial, detronându-l pe Alcaraz, de care a trecut în 4 seturi la Paris, în prima semifinală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici