Djokovic se desparte de antrenorul Marian Vajda

  • Novak Djokovic şi antrenorul Marian Vajda nu mai lucrează împreună, cei doi despărţindu-se după 15 ani şi 20 de titluri de Grand Slam.
  • În declaraţia postată pe site-ul lui Djokovic se arată că cei doi au convenit să pună capăt parteneriatului după finala ATP de anul trecut, care a încheiat sezonul.
628 afișări
Imaginea articolului Djokovic se desparte de antrenorul Marian Vajda

„Marian a fost alături de mine în timpul celor mai importante şi memorabile momente din cariera mea", a spus Djokovic în postare. „Împreună am realizat lucruri incredibile şi sunt foarte recunoscător pentru prietenia şi dedicarea sa din ultimii 15 ani. Deşi părăseşte echipa, el va fi întotdeauna parte din familie şi nu pot să-i mulţumesc îndeajuns pentru tot ce a făcut."

În timpul mandatului lui Vajda, Djokovic a mai luat şi alţi antrenori în diferite momente - printre care Boris Becker, Andre Agassi şi Radek Stepanek. Goran Ivanisevic, care face parte din echipă din 2019, va continua să lucreze cu sârbul de 34 de ani.

Djokovic şi Vajda au luat o pauză şi în 2017, dar au reluat colaborarea anul următor.

„În timpul petrecut cu Novak, am fost norocos să îl văd cum se transformă în jucătorul care este astăzi. Voi privi înapoi la timpul petrecut împreună cu o imensă mândrie şi sunt foarte recunoscător pentru succesul pe care l-am obţinut", a declarat Vajda în postarea de pe site-ul lui Djokovic. „Rămân cel mai mare sprijin al lui pe teren şi în afara lui şi aştept cu nerăbdare noi provocări".

Anunţul schimbării a venit după ce Djokovic a fost detronat de pe locul 1 în clasamentul mondial, pentru prima dată în ultimii doi ani, coborând pe locul 2, în urma lui Daniil Medvedev. Cele 361 de săptămânipetrecute de Djokovic în fruntea ATP reprezintă un record, la fel ca şi cele şapte ocazii în care a terminat un sezon pe locul 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici