Djokovici a câştigat Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovici, cap de serie numărul 3, a câştigat, duminică, turneul Australian Open, impunându-se în finală, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (7/2) , în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga.

1 afișare
Imaginea articolului Djokovici a câştigat Australian Open

Djokovici a câştigat Australian Open, obţinând primul titlu de Grand Slam din carieră

Djokovici, în vârstă de 20 de ani, a înregistrat astfel prima reuşită în finala unui turneu de Grand Slam. El a mai disputat o astfel de finală, în septembrie 2007, la US Open, însă atunci a fost învins de Roger Federer.

Adversarul lui Djokovici din finala Australian Open, Tsonga, se afla în premieră în ultima fază a unui turneu de Grand Slam. Tsonga, jucător care probabil va face parte din echipa de Cupa Davis a Franţei în vederea întâlnirii cu România, din primul tur al Grupei Mondiale, va ajunge datorită accederii în finala turneului Australian Open pe locul 18 în clasamentul ATP.

Novak Djokovici a avut următorul parcurs la turneul de la Melbourne: în primul tur a trecut de germanul Benjamin Becker, scor 6-0, 6-2, 7-6 (7/5), în turul doi l-a învins pe italianul Simone Bollelli (6-1, 6-2, 6-2), în turul trei pe americanul Sam Querrey (6-3, 6-1, 6-3), iar în optimile de finală pe australianul Lleyton Hewitt (7-5, 6-3, 6-3). În sferturi, Djokovici s-a impus în faţa spaniolului David Ferrer, scor 6-0, 6-3, 7-5, iar în semifinale a trecut de numărul 1 mondial, elveţianul Roger Federer, scor 7-5, 6-3, 7-6 (7/5).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici