Doar 2 medalii pentru România în ziua de slalom, la FIS Children Trophy

Schiorii români au câştigat 2 medalii de argint, în ultima zi de concurs la cea de a patra ediţie a FIS Children Trophy la schi alpin ce s-a desfăşurat miercuri şi joi la Poiana Braşov.

354 afișări
Imaginea articolului Doar 2 medalii pentru România în ziua de slalom, la FIS Children Trophy

Sursa foto: Mediafaxfoto

În a doua zi de competiţie la FIS Children Trophy s-a desfăşurat proba de slalom tehnic. Delegaţia României a câştigat două medalii de argint la Under 14 ani, prin Lorinc Bernadett Balogh şi David Nicolae Militaru.

Din păcate la Under 16, favoriţii la medalii din partea României au greşit la a doua coborâre. Ioana Corlăţeanu a ratatat o poartă şi a ajuns la sosire fără timp cronometrat în a doua manşă, în timp ce Jennifer Barbara Nagy Remetean a făcut un timp de medalie în prima manşă, dar a făcut o greşeală tehnică ce a costat-o aproape 10 secunde, terminând pe ultimul loc.

La proba masculină U16, Alexandru Matei Oancea şi Egon Kovacs, clasaţi pe podium în prima zi, au ratat din prima manşă.

Peste 100 de sportivi schiori, fete şi băieţi, din ţări precum Bulgaria, Ucraina, Grecia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria sau România s-au aliniat la startul celei de a patra ediţii a competiţiei internaţionale FIS Children Trophy la schi alpin, ce s-a desfăşurat miercuri şi joi la Poiana Braşov. Aceştia au concurat la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 15-16 ani, în probele de slalom şi slalom uriaş.

După două zile de concurs delegaţia României a adunat 2 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

Rezultate podium FIS Children Trophy, 18 februarie.

Slalom, fete Under 14, două manşe:
Mariia Sorokmaniuk (Ucraina) - 1:29.02
Lorinc Bernadett Balogh (România) - 1:30.70 Dora Tymcyna (Ungaria) - 1:31.29

Slalom, băieţi Under 14, două manşe:
Vasileio Palantzas (Grecia) - 1:24.33
David Nicolae Militaru (România) - 1:25.05 Mykola Mariichyn (Slovacia) - 1:27.30

Slalom, fete Under 16, în două manşe:
Jessica Suchacova (Slovacia) - 1:22.33
Anna Balytska (Ucraina) - 1:27.14
Fanni Szeghalmi (Ungaria) - 1:28.07

Slalom, băieţi Under 14:
RYBAR Hugo (Slovacia) - 1:20.33
HASHPAR Dmytro (Ucraina) - 1:21.64
KUZMANOV Ivan (Bulgaria) - 1:22.60

Organizatorii au anunţat că FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris în calendarul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Comitetul de organizare (CO) a asigurat teste rapide de COVID – 19, pentru toţi concurenţii şi a pus la dispoziţie măşti de protecţie FFP2 pentru toţi participanţii, antrenorii, atleţii şi oficialii concursurilor, pe întreaga durată a defăşurării competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici