Doina Melinte a primit titlul de doctor în educaţie fizică şi sport

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Doina Melinte, a susţinut, luni, la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS), teza de doctorat în educaţie fizică şi sport, fosta campioană obţinând titlul de doctor cu calificativul "foarte bine".

217 afișări
Imaginea articolului Doina Melinte a primit titlul de doctor în educaţie fizică şi sport

Doina Melinte a primit titlul de doctor în educaţie fizică şi sport (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Melinte, în vârstă de 53 de ani, a susţinut lucrarea "Modelarea pregătirii sportivelor de elită mondială în probele atletice de semifond. Studiu de caz Doina Melinte", iar la final, când membrii comisiei de evaluare i-au acordat calificativul "foarte bine", campioana olimpică de la Los Angeles a izbucnit în plâns.

Înainte de a-şi prezenta lucrarea, fostul secretar general al Federaţiei Române de Altetism, Nicolae Mărăşescu, i-a spus Doinei Melinte: "Lasă că doctoratul ţi l-ai luat pe stadion, acum ai venit să-ţi iei diploma".

Doina Melinte a declarat că a fost foarte emoţionată şi de aceea a plâns. "Astăzi a fost deosebită pentru mine şi încărcată emoţional. Azi mi-am susţinut teza de doctorat, pe care l-am început în 2003 la Chişinău. După mici incidente am venit în Bucureşti. Am avut o teză de doctorat, iar în acestă lucrare am analizat pregătirea colegelor mele, Maricica Puică, Fiţa Lovin, Mitica Junghiatu, Ella Kovacs, Paula Ivan, Violeta Beclea comparativ cu pregătirea mea pe durata a patru cicluri olimpice. Sper ca antrenorii să se inspire din lucrarea mea, pentru că atletismul românesc a dat modele şi sper ca lucrarea mea să fie un model de plan de pregătire", a spus Melinte.

Doina Melinte a afirmat că susţinerea tezei de doctorat i s-a părut mai grea decât un concurs. "Cel mai greu este să te antrenezi, deoarece pentru mine concursurile au fost o uşurare. Toată viaţa mi-am dorit să am concursuri. Azi a fost mai greu. Sunt emoţionată de felul meu şi sensibilă şi de aceea am plâns", a subliniat Melinte.

La susţinerea tezei de doctorat a Doinei Melinte au mai asistat Nicolae Mărăşescu, Violeta Beclea Szekely, Otilia Bădescu, Iolanda Balaş Sotter şi Fiţa Lovin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici