Doliu în Formula 1. Sir Frank Williams a murit la vârsta de 79 de ani

  • Sir Frank Williams, fondatorul şi fostul director al echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit duminică, la vârsta de 79 de ani, anunţă BBC Sports.
  • El a transformat echipa care îi poartă numele într-una dintre cele mai de succes din acest sport.
2169 afișări
Imaginea articolului Doliu în Formula 1. Sir Frank Williams a murit la vârsta de 79 de ani

FOTO Formula 1

În perioada în care a lucrat la Williams, echipa a câştigat nouă campionate de constructori şi şapte titluri de piloţi şi a dominat o mare parte din anii 1980 şi 1990.

El şi fiica sa Claire s-au îndepărtat de acest sport în septembrie 2020, după ce au vândut Williams unor investitori americani.

Într-o declaraţie făcută publică duminică, echipa Williams a spus: "Anunţăm cu mare tristeţe că, în numele familiei Williams, echipa poate confirma moartea lui Sir Frank Williams CBE, fondator şi fost director de echipei Williams Racing, la vârsta de 79 de ani.

După ce a fost internat în spital vineri, Sir Frank a decedat paşnic în această dimineaţă (duminică, n.r.), înconjurat de familia sa.

Astăzi îi aducem un omagiu mult iubitei şi inspiratei noastre personalităţi. Frank ne va lipsi cu desăvârşire. Solicităm tuturor prietenilor şi colegilor să respecte dorinţa de intimitate a familiei Williams în acest moment."

Frank Williams folosea scaunul cu rotile după ce a suferit o leziune a măduvei spinării, într-un accident de maşină în Franţa, în 1986.

Preşedintele şi directorul executiv al F1, Stefano Domenicali, i-a adus un omagiu lui Williams, pe care l-a descris ca fiind "un adevărat gigant al sportului nostru".

Domenicali a adăugat: "A depăşit cele mai dificile provocări ale vieţii şi a luptat în fiecare zi pentru a câştiga pe circuit şi în afara lui. Am pierdut un membru foarte iubit şi respectat al familiei F1 şi ne va lipsi foarte mult.

Realizările sale incredibile şi personalitatea sa vor rămâne gravate pentru totdeauna în sportul nostru. Gândurile mele sunt alături de toată familia şi prietenii Williams în aceste momente triste".

Actualii piloţi Williams, George Russell şi Nicholas Latifi, şi-au prezentat, de asemenea, omagiile.

"Sir Frank a fost o fiinţă umană cu adevărat minunată şi îmi voi aminti mereu râsetele pe care le-am împărţit", a spus Russell.

"A fost mai mult decât un şef, a fost un mentor şi un prieten pentru toţi cei care s-au alăturat familiei Williams Racing şi pentru atât de mulţi alţii."

Canadianul Latifi a adăugat: "RIP Sir Frank Williams. O veste atât de tristă. O pierdere uriaşă pentru sportul nostru şi pentru echipa noastră.

A fost o onoare să vă reprezint numele pe scena mondială şi vom continua să facem eforturi pentru a duce echipa înapoi pe grila de start."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici