Doliu în lumea sportului românesc. A murit Dumitru Cuc, unul dintre cei mai valoroşi antrenori de lupte

Dumitru Cuc, fostul mare antrenor de lupte, a decedat la vârsta de 91 de ani, a anunţat, vineri, Clubul Sportiv Dinamo.

407 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea sportului românesc. A murit Dumitru Cuc, unul dintre cei mai valoroşi antrenori de lupte

Doliu în lumea sportului românesc. A murit Dumitru Cuc, unul dintre cei mai valoroşi antrenori de lupte

Dumitru Cuc este descris de CS Dinamo ca fiind "un şlefuitor de talente şi de caractere, punându-şi amprenta pe zeci de generaţii de sportivi".

Născut pe 24 martie 1928, în judeţul Bihor, Dumitru Cucu a început luptele în 1944, la Reşiţa, după ce a cochetat şi cu fotbalul. În anul 1949, a fost încorporat în armată şi repartizat la Clubul Dinamo Bucureşti. În anul 1952, an în care a participat la Jocurile Olimpice de la Helsinki, i-a fost acordat titlul de Maestru al Sportului.

Notorietatea a atins-o ulterior, în cariera de antrenor desfăşurată pe durata a patru decenii la Dinamo Bucureşti, dar şi la lotul naţional. Dumitru Cuc a descoperit şi pregătit zeci de campioni, între care Nicolae Martinescu, Ion Cernea, Victor Dolipschi, Ştefan Rusu, Nicu Gingă, Nicolae Zamfir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dumitru cuc,
lupte,
deces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici