Dorinel Munteanu, prezentat oficial antrenorul lui Dinamo: E o nouă provocare pentru mine în fotbalul românesc

Tehnicianul Dorinel Munteanu a declarat, joi, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo, că preluarea formaţiei alb-roşii reprezintă o nouă provocare pentru el în fotbalul românesc.

336 afișări
Imaginea articolului Dorinel Munteanu, prezentat oficial antrenorul lui Dinamo: E o nouă provocare pentru mine în fotbalul românesc

Dorinel Munteanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru mine ziua de azi este foarte importantă pentru că mă întorc după 20 de ani la echipa care mi-a deschis drumul spre fotbalul din Vest, echipa care mi-a deschis drumul spre echipa naţională. Sunt foarte bucuros că am luat această decizie, Dinamo e o nouă provocare pentru mine în fotbalul românesc. Împreună cu jucătorii, conducerea adiministrativă şi suporterii voi readuce Dinamo acolo unde a fost cu puţin timp în urmă", a spus antrenorul.

El a adăugat că primul său scop la Dinamo este să le redea jucătorilor încrederea în propriile forţe. "Nu am venit să vând iluzii aici, am venit să investesc priceperea mea la Dinamo. Vreau să obţin maxim din jucătorii care se află acum în lotul echipei, de aceea nu discut acum despre transferuri. De fapt, în decizia mea a fost un argument în plus faptul că Dinamo are în momentul de faţă un lot valoros. În primul rând, vrea să le redau încrederea băieţilor, pentru că acesta este un punct vulnerabil acum. E un prim pas pe care trebuie să-l fac începând de azi la Dinamo", a afirmat Dorinel Munteanu, care a semnat un contract pe doi ani şi jumătate.

Prezent la conferinţa de presă, acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, că obiectivul noului antrenor în acest sezon este clasarea în primele trei poziţii ale Ligii I. "Dorinel Munteanu şi-a asumat prin contract că Dinamo va ocupa unul din primele trei locuri ale clasamentului Ligii I. El are toată susţinerea acţionarilor şi sunt convins că şi suporterii îl vor susţine. Trebuie să avem răbdare pentru că Dinamo este o echipă în reconstrucţie şi sunt convins că vor apărea şi rezultatele", a spus Negoiţă.

Tehnicianul Dorinel Munteanu a precizat faptul că va colabora cu administratorul delegat al clubului, Cornel Dinu, în ceea ce priveşte pregătirea tactică: "Voi colabora cu Cornel Dinu, e un om valoros, un om de fotbal şi avem nevoie de oameni valoroşi lângă echipă. Din staful tehnic fac parte secunzii Yuksel Yesilova şi Cătălin Ciorman. Şi în câteva zile voi mai aduce un antrenor secund. De asemenea, domnul Constantin Niculae (n.r. - preparatorul fizic) va rămâne alături de echipă. Tot staful va contribui la pregătirea fizică. Una dintre plăcerile mele este pregătirea fizică, dar nu vreau să îi sperii pe băieţi. Nu vreau să comentez situaţia (n.r. fizică) în care se găsesc ei acum".

Munteanu spune că vrea să uite perioada petrecută la Steaua şi că va încerca să-i convingă pe fanii dinamovişti să-l accepte în ciuda trecutului său de jucător şi antrenor la formaţia rivală. "Niciodată nu a fost Steaua un impediment pentru mine, nu mă va împiedica să-mi fac treaba. Vreau să depăşim orice echipă din campionat. Sunt convins că suporterii vor fi alături de mine şi că se vor bucura de ceea ce vor vedea la Dinamo. E clar, voi avea o discuţie cu suporterii. Sper că vor înţelege. Nu îmi fac probleme pentru că şi suporterii vor să vadă echipa mult mai bine decât e acum. Pentru mine despărţirea de Steaua a fost un moment extrem de nefericit şi nu vreau să mai vorbesc despre asta. Nu am uitat niciodată prima echipă care m-a lansat în fotbalul mare. Sper să fie un nou început pentru Dinamo", aa firmat el.

Antrenorul şi-a propus ca Dinamo să obţină cât mai multe puncte în etapele rămase de disputat în acest an. "Dinamo trebuie să se concentreze pe cele şase etape care au mai rămas. Sunt convins că fotbaliştii pot mai mult decât au arătat în ultimul timp, nu voi face nicio diferenţă între jucători, vreau doar să respecte ce le cer şi să dea totul pe teren. Nu vreau să vorbesc acum de câştigarea campionatului, acum a început o urmărire a echipelor din fruntea clasamentului. Vreau să mă gândesc la următorul pas, nu la următorii zece. Îmi doresc foarte mult un titlu cu Dinamo, însă nu vreau să promit nimic, sper să reuşesc", a mai spus Munteanu.

Acţionarul Ionuţ Negoiţă i-a promis noului antrenor că va încerca să asigure confortul financiar al fotbaliştilor, astfel încât să poată realiza obiectivul pentru anul viitor, câştigarea titlului de campioană: "Nu ar trebui să ne limităm doar la antrenori care au fost jucători la Dinamo. Avem fotbalişti care au fost fotbalişti în trecut la Steaua şi s-a văzut că sunt profesionişti, e vorba de onoarea lor şi de dorinţa de a face performanţă. Aveam şi opţiuni mai ieftine, dar Dinamo merită valoare. De aceea am preferat un antrenor care îşi cunoaşte valoarea. Are bonusuri pentru câştigarea campionatului, pentru calificarea în cupele europene sau pentru câştigarea Cupei României, pe măsura performanţei obţinute. Ne dorim toţi rezultate, dar pentru asta ne trebuie o linişte financiară. E un moment greu acum, dar se lucrează de ceva timp pentru a asigura confortul financiar. Pentru a construi o echipă solidă avem nevoie de timp. Vizăm o construcţie sănătoasă chiar dacă nu vor apărea mâine rezultatele. Dar fără discuţie, pentru la anul «target-ul» este titlul de campioană".

Dorinel Munteanu a semnat cu FC Dinamo un contract valabil doi ani şi jumătate, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

Fost jucător, printre altele, la Dinamo, FC Koln, VfL Wolfsburg, Steaua şi CFR Cluj, Munteanu, 44 de ani, a antrenat echipele CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui, Steaua şi Oţelul Galaţi. În palmaresul său de tehnician figurează un titlu de campion al României, în sezonul 2010/2011, şi Supercupa României, în 2011, ambele reuşite cu Oţelul.

Munteanu îl înlocuieşte la Dinamo pe italianul Dario Bonetti, care a a fost numit la 10 aprilie 2012 şi care şi-a reziliat contractul miercuri. Bonetti a pregătit a mai echipa Dinamo în perioada iulie - octombrie 2009. În acest al doilea mandat, italianul a câştigat cu formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare Cupa României şi Supercupa României.

Acţionarii FC Dinamo au decis rezilierea contractului lui Dario Bonetti din cauza parcursului slab al echipei în Liga I. Dinamo a pierdut ultimele meciuri din Liga I, 1-3 cu Steaua, în deplasare, şi 0-1 cu FC Vaslui, pe teren propriu, ocupând locul 7 în clasament , la 16 puncte "distanţă" de rivala istorică, aflată pe prima poziţie.

Dorinel Munteanu va debuta pe banca formaţiei "alb-roşii", sâmbătă, de la ora 21.30, în meciul cu formaţia Viitorul, care va avea loc la Constnaţa, în etapa XVI-a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici