Dosar penal pentru un suporter al echipei CFR

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a anunţat, marţi, că unui suporter al formaţiei CFR i-a fost întocmit dosar penal pentru că la meciul cu formaţia Gaz Metan Mediaş (scor 2-1) a aprins o fumigenă pe stadion.

36 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru un suporter al echipei CFR

Dosar penal pentru un suporter al echipei CFR (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În jurul orei 20.15, un suporter al echipei de fotbal CFR 1907 Cluj-Napoca aflat în peluza P1 a aprins o fumigenă, acesta fiind ridicat de către stewarzi şi predat jandarmilor. Lui C. Rareş de 19 ani din Cluj-Napoca i s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie, pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa T.1, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 35 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive. De asemenea, s-a propus ca măsură de siguranţă interzicerea accesului la meciurile de fotbal ale echipei CFR 1907 Cluj-Napoca pe o perioadă de 3 ani", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Cluj.

Suporterul a fost sancţionat cu 200 de lei şi cu interzicerea accesului la partidele campioanei Ligii I pe timp de un an şi după meciul CFR Cluj – AS Roma, din grupele Ligii Campionilor, pentru provocarea unui scandal în peluza rezervată galeriei gazdelor.

În acel incident a fost implicat şi un alt suporter, V. Istavan Csaba, care a fost de asemenea a fost sancţionat cu amendă de 200 de lei şi interzicerea accesului la meciurile formaţiei ardelene pe o perioadă de 1 an.

"În urma vizionării imaginilor video înregistrate cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele «FC CFR 1907 Cluj-Napoca» şi «A.S. Roma» desfăşurat în data de 26 noiembrie a.c. jandarmii au sancţionat până în prezent doi suporteri ai echipei gazde cu 200 lei fiecare şi interzicerea accesului la meciurile de fotbal ale echipei FC CFR 1907 Cluj-Napoca pe o perioadă de 1 an, pentru provocare de scandal. C. Rareş de 19 ani şi V. Istavan Csaba, ambii din Cluj-Napoca, au provocat sandal în peluza destinată galeriei cu puţin timp înainte de terminarea partidei de fotbal. V. Istavan Csaba a mai avut interdicţie de a participa la meciurile echipei CFR pe o perioadă de 6 luni tot pentru provocare de sandal, interdicţie care a expirat în luna octombrie a acestui an", se arată într-un alt comunicat de presă, remis tot marţi de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici