Două jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la Campionatul Mondial din Germania

Două componente ale naţionalei de fotbal a Coreei de Nord, eliminată în faza grupelor la Campionatul Mondial din Germania, au fost depistate pozitiv, a anunţat Jiri Dvorak, director medical în cadrul FIFA.

112 afișări
Imaginea articolului Două jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la Campionatul Mondial din Germania

Două jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la Campionatul Mondial din Germania (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cele două jucătoare, Song Jong Sun şi Jong Pok Sim, au fost depistate pozitiv cu un steroid anabolizant şi au fost retrase de pe foaia de joc a meciului cu Columbia, scor 0-0, disputat miercuri, în ultima etapă din grupa C.

Jucătoarele au fost depistate pozitiv în urma unor controale efectuate după meciul cu SUA, respectiv cu Suedia.

Selecţionata nord-coreeană a ieşit în evidenţă la această ediţie a CM, jucătoarele refuzând să acorde vreun interviu şi să se antreneze cu public. Potrivit informaţiilor publicate de agenţia SID, echipa a părăsit Germania în cel mai mare secret, joi dimineaţă, fără a avea vreun contact cu suporterii sau cu publicul la acest turneu.

Este vorba de al doilea caz de dopaj de la CM de fotbal feminin, după ce portarul naţionalei Columbiei, Yineth Varon, a fost depistată pozitiv pe 25 iunie, fiind exclusă din lot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici