Douăsprezece cluburi din Spania, retrogradate pentru neplata salariilor jucătorilor

Douăsprezece cluburi din eşalonul trei al campionatului spaniol, Segunda B, au fost retrogradate, joi, deoarece nu şi-au achitat datoriile pe care le aveau faţă de jucători, informează presa spaniolă.

442 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece cluburi din Spania, retrogradate pentru neplata salariilor jucătorilor

Douăsprezece cluburi din Spania, retrogradate pentru neplata salariilor jucătorilor (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Joi, o comisie mixtă formată din oficiali ai Federaţiei de Fotbal din Spania şi ai Asociaţia Fotbaliştilor Spanioli a decis retrogradarea în eşalonul patru (Tercera) a şapte cluburi - Alicante, Castellon, Cultural Leonesa, Polideportivo Ejido, Palencia, Rayo Vallecano B şi Universidad de Las Palmas - pentru că nu au achitat datoriile faţă de jucători. Din acelaşi motiv, au fost retrogradate alte cinci echipe - Benidorm, Cerro Reyes, Union Estepona, Jumilla şi La Muela, care însă nu reuşiseseră menţinerea în Segunda B în plan sportiv în sezonul 2010/2011.

Grupările respective aveau termen până astăzi, la ora 12.00, să achite datoriile faţă de jucători.

Potrivit Marca, jucătorii din prima şi a doua ligă spaniolă au termen până pe data de 30 iunie să depună memorii pentru neplata salariilor, cluburile fiind obligate să achite aceste datorii până pe 1 august. Marca menţionează că peste 300 de fotbalişti au depus deja memorii, pe 31 iulie urmând să se formeze o nouă comisie mixtă care va analiza aceste cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici