Dragomir: Arbitrii şi obervatorii au scris foarte dur în raport la adresa domnului Mihai Stoica

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat, luni, că arbitrii şi observatorii meciului Rapid-Steaua au scris în rapoartele lor foarte dur la adresa managerului stelist Mihai Stoica şi a unui oficial rapidist, probabil team-managerul giuleştenilor Dănuţ Perjă, implicaţi în incidentele de la derbi.

262 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Arbitrii şi obervatorii au scris foarte dur în raport la adresa domnului Mihai Stoica

Dragomir: Arbitrii şi obervatorii au scris foarte dur în raport la adresa domnului Mihai Stoica (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

Dragomir le dă dreptate rapidiştilor, care consideră că principalele cauze ale incidentelor de la partida de duminică, disputată pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, au fost declaraţiie făcute de oficialii stelişti, în special de Mihai Stoica.

"Să ştiţi că în mare parte au dreptate. Poate comisiile să facă ceva, nu e treaba mea, am văzut că arbitrii au scris foarte dur, observatorii au scris foarte dur, şi la adresa domnului MM şi la adresa celuilalt de la Rapid (n.r. - probabil Dănuţ Perjă). Au fost eliminaţi de pe teren, nu le-a mai dat voie să intre. În raport era foarte dur scris împotriva lor. Aşteptăm să vedem ce fac comisiile", a spus şeful LPF la Digisport.

Dragomir s-a arătat deranjat de ce a văzut pe arena de lângă Podul Grant, dar şi de declaraţiile făcute în cursul săptămânii premergătoare meciului: "M-a deranjat tot circul, şi din timpul săptămânii şi mai ales aseară. Dacă este vreun cetăţean în această ţară şi a văzut meciul şi i-a plăcut ce-a văzut, eu înseamnă că am înnebunit. Totul m-a deranjat", a afirmat el

Întrebat dacă a fost bine că meciul s-a reluat, Dragomir a răspuns afirmativ, considerând că arbitrul a procedat "perfect": "Regulamentar, sută la sută. Şi moral, şi regulamentar. Regulamentul spune clar: dacă se liniştesc lucrurile după în 10-15 minute, bagi echipele în teren. Arbitrul a procedat perfect. După părerea, arbitrul a respectat întru totul regulamentul. Am fost foarte mulţumit că s-a reluat meciul. Îi felicit pe arbitru şi pe observatori! Ieşea deranj mare mai ales după evacuare."

Preşedintele LPF îi consideră vinovaţi de incidentele produse la derbi şi pe reprezentanţii forţelor de ordine.

"După părera mea, până când stewarzii şi jandarmeria nu-şi fac datoria sută la sută, nu se va înâmpla nimic în România. Pentru că dai amenzi cluburilor, suspenzi cluburile, vin huliganii iar şi fac. Nu stadionul e problema, educaţia e problema. Până nu se aplică legile care sunt, nu o să se întâmple nimic. Va fi mai rău. Escaladarea huliganismuilui am prevăzut-o de acum cinci ani, când am făcut legea 4. Situaţia se înrăutăţeşte pe an ce trece deoarece nu se pune în practică legea. Numai Margaret Thatcher a făcut linişte în Europa", a declarat Dragomir.

Întrebat dacă LPF poate decide să închidă stadionul din Giuleşti până când va deveni o arenă care respectă în totalitate normele de securitate, Dumitru Dragomir a spus că liga nu a luat în calcul o astfel de soluţie: "O să ne gândim şi la varianta asta, nu ne-am gândit până acum. Eu trag o concluzie, că şefii galeriei sau cei din galerie fac de aşa natură încât să nu se mai joace în Giuleşti. Asta este o strategie a galeriei, să nu se mai joace pe Rapid."

Echipele Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici