Dragomir: Banii din drepturile TV vor salva cluburile, dar doar până în vara anului viitor

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că situaţia din fotbalul românesc este critică şi că banii din drepturile TV, care urmează să fie alocaţi în luna ianuarie, vor salva multe cluburi, dar numai până în vară când este posibil să rămână doar 14 echipe în Liga I.

148 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Banii din drepturile TV vor salva cluburile, dar doar până în vara anului viitor

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"De dimineaţă stau numai în şedinţe, este o situaţie critică în fotbalul românesc. Sunt foarte multe echipe care capotează. Dar până în vară nu e niciun pericol. Asta pentru că acum, în ianuarie, primesc banii din drepturile de televiziune şi au cu ce să reziste până în vară. Mai rămân poate datori în ultima lună, aşa că se termină şi campionatul ăsta. Dacă în vară se dovedeşte că nu putem alinia numărul de echipe (n.r. - 18) atunci începem cu noua formulă play-off - play-out cu 14 echipe. Nu există pericolul să fie mai puţin de 14 echipe în sezonul următor. Asta am făcut ieri şi astăzi dimineaţă, cam ştim ce probleme sunt, avem o situaţie exactă, dar nu o putem da publicităţii", a spus oficialul LPF.

Dragomir a afirmat că Steaua nu se află printre cluburile cu probleme financiare şi a adăugat că sunt altele în situaţii mai dificile decât FC Rapid. "Steaua nu se află printre cluburile cu datorii. Nu pot să spun despre ce echipe este vorba. Am apucat să spun că sunt şase cluburi datornice... E, sunt vreo opt-nouă, aşa că nu e o problemă. Rapid nu are cea mai dificilă situaţie, sunt alte cluburi în situaţii mai grele", a menţionat Dumitru Dragomir.

În ceea ce priveşte decizia conducerii FC Rapid de a deschide procedura de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, preşedintele LPF nu este îngrijorat: "Au depus, dar pe mine mă depăşeşte. E o cale lungă asta cu societăţile în insolvenţă. Vom vedea ce va fi".

Nici faptul că unii dintre jucătorii echipei giuleştene intenţionează să îşi depună memorii la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor pentru a deveni liberi de contract nu este, în opinia lui Dumitru Dragomir, o situaţie fără ieşire pentru FC Rapid. "Până în vară au tot timpul să se judece cu clubul", a spus Dragomir.

Preşedintele Ligii este de părere că situaţia dificilă din fotbalul românesc este rezultatul crizei economice. "S-a ajuns aici pentru că în ţară nu merge nimic. Spuneţi-mi un domeniu de activitate unde iese profit că mă duc şi eu acolo. E deranj mare în România. În plus, patronii de cluburi sunt înghesuiţi, sunt speriaţi de justiţie. Pentru că la noi s-a împământenit ideea că cine face avere este hoţ. Şi atunci ei se feresc şi stau cât mai în umbră", a precizat oficialul LPF.

Întrebat ce părere are despre faptul că fotbalistul Ianis Zicu şi fostul acţionar dinamovist Vasile Turcu au fost audiaţi, marţi, de DIICOT, într-un dosar de prostituţie, Dragomir a răspuns în glumă, felicitându-i pentru faptul că "sunt virili". "Ce, dacă iubeşti e neapărat prostituţie? Oamenii sunt virili, bravo lor. Înseamnă că au slujit şi acasă şi în deplasare. Au dat goluri, bravo lor. Mi-aş mai dori şi eu să am viaţa lor, dar eu sunt mai în vârstă şi mai conservator, mai ţărănuş. Pe ei îi felicit însă", a afirmat Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici