Dragomir: Becali a spus în justiţie că a trimis banii ca premiere, nouă ne-a spus că pentru terenuri

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a afirmat, luni, că redeschiderea cazului "Valiza" se bazează pe o declaraţie a lui Gigi Becali dată în justiţie, în care finanţatorul Stelei recunoşate că a trimis banii la Cluj-Napoca pentru premiere şi nu pentru a cumpăra terenuri, aşa cum a susţinut în trecut.

118 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Becali a spus în justiţie că a trimis banii ca premiere, nouă ne-a spus că pentru terenuri

Dragomir: Becali a spus în justiţie că a trimis banii ca premiere, nouă ne-a spus că pentru terenuri (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Un domn de la Steaua a dat declaraţie acum o săptămână că «eu şi numai eu am trimis valiza la Cluj pentru premiere». Şi atunci au venit juriştii şi au spus «este o probă nouă, conform regulamentului, dânsul a recunsocut că este premiere, acum să vedem dacă declaraţia pe care a dat-o la justiţie coincide cu ce a spus dânsul la televizor». Şi pentru premiere, Comitetul Executiv al FRF a modificat regulamentul şi a dat pedepsele cele mai aspre. Nu se prescrie nici peste 10 ani. Noi ştiam că valiza a fost trimisă pentru cumpărare de pământ. Noi pe linie sportivă trebuie să luăm în calcul declaraţia dânsului. Este un element nou asupra unei probleme. Dar este greu şi cu chestia asta... Domnul Becali poate să spună că a glumit, dar dacă este declaraţie dată la instanţă nu mai poate să fie o glumă. Nu ştiu ce va urma, că nu am studii juridice", a declarat Dragomir.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă după Adunarea Generală a LPF, că se va redeschide cazul "Valiza", dosar în care clubul Steaua este acuzat că a încercat să premieze jucătorii Universităţii Cluj în partida cu CFR Cluj din 2008.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a XXXIV-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu "CFR 1907 Cluj". Cei 1,7 milioane de euro găsiţi atunci în valiza aflată la Teia Sponte au fost sechestraţi printr-o ordonanţă din 8 mai 2008. Cazul este pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Becali a suţinut atunci că banii erau pentru cumpărarea unui teren din Cluj sau pentru "bomboane şi ciocolată".

Cazul a fost judecat la vremea respectivă şi pe linie sportivă de către FRF. Comisia de Disciplină a FRF hotărâse, în 4 iunie 2008, ca Steaua să fie penalizată cu şapte puncte în clasamentul sezonului 2007/2008. Însă, la data de 3 iulie 2008, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a admis recursul înaintat de Steaua, astfel că sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină şi, menţinute de Comisia de Apel, au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici