Dragomir: Campania de transferuri a Stelei este înceată şi în ceaţă

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a caracterizat, marţi, drept "înceată" şi "în ceaţă" campania de transferuri a echipei Steaua din această pauză competiţională.

100 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Campania de transferuri a Stelei este înceată şi în ceaţă

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Campania de transferuri a Stelei este destul de înceată şi în ceaţă. Tatu nu este plăcerea vieţii mele ca jucător. Am auzit de Rafael Cruz, dar deocamdată vorbim despre pielea ursului din pădure, nu despre ceva concret. Eu zic că Steaua nu are nevoie de fundaş dreapta. În banii pe care sunt dispuşi să îi dea nu va găsi niciunul mai bun ca Martinovici. Era unul singur, Milanov, care era fotbalist de naţionale, dar nu au ajuns la înţelegere. Dar Steaua are în lot fundaş dreapta. Eu n-aş aduce pe nimeni, Chipciu este cel mai bun fundaş dreapta din ţară după părerea mea. Ei îl au pe cel mai bun din România şi caută fundaş dreapta. Eu aş căuta altceva, nu fundaş, pentru că aici stau bine. De la mijloc în sus aş căuta", a explicat Dragomir.

El a adăugat că relaţia dintre finanţatorul Gigi Becali şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf nu va fi afectată din cauza faptului că Ana Maria Prodan nu poate aduce jucători la Steaua. "Nu e scandal, asta o face presa. Ana Maria Prodan îşi face meseria de impresar, dacă are propuneri de jucători de valoare atunci Steaua îi va lua, dacă nu, nu. Iar Gigi Becali bineînţeles că vrea jucători de mare valoare şi e normal să fie pretenţios. El mai are marele avantaj că marii impresari ai României sunt verii lui. Iar Giovanni şi Victor ţin cu el, iar el cu ei, e normal", a menţionat oficialul LPF.

Întrebat dacă se va supăra Reghecampf pentru că Ana Maria Prodan nu e lăsată să aducă jucători la echipa pe care o antrenează, Dragomir a răspuns: "După cum îl ştiu eu pe Reghe, nu cred. Astea sunt lucruri în care trebuie să adopţi tactica mersului pe blat".

Dumitru Dragomir este convins că, în ciuda dificultăţilor financiare, toate cele 18 cluburi vor încheia actualul sezon al Ligii I. "Returul o să îl înceapă 18 echipe şi tot 18 o să-l şi termine. Dacă iau banii din drepturile TV şi nu termină campionatul atunci le luăm banii înapoi. Şi atunci cine îşi permite să dea de la 1 milion de euro în sus. Acesta este contractul, pentru că LPF le dă cluburilor banii anticipat, adică pentru prestările de servicii viitoare. Dacă nu duc la îndeplinire aceste meciuri televizate se iau banii înapoi", a precizat el.

În ceea ce priveşte înscrierea echipelor româneşti în campionatul Bulgariei din cauza taxelor prea mari din România, Dragomir a menţionat că acest lucru nu este posibil. "A fost o glumă a mea, nu poţi să înscrii Steaua în campionatul Bulgariei şi să joace în România. Nu se poate, nu îţi dă voie UEFA şi FIFA. Dar eu n-am vorbit chiar aiurea când am spus. Pentru că există societăţi pe lângă clubul Steaua care fac bani. Iar aceste societăţi pot fi înregistrate în Bulgaria pentru că e tot în Comunitatea Europeană şi se plătesc taxele conform legii bulgăreşti. Sunt mulţi oameni din România care fac aşa. Cine e patron şi are bani ştie toate minunile europene", a afirmat Dragomir.

Preşedintele LPF este curios dacă "găselniţa" acţionarului majoritar al FC Rapid, George Copos, de a băga clubul în insolvenţă va funcţiona. "Farmecul vieţii e puţin în ceaţă, domnul Copos nu dă niciun semn de viaţă. Dar să vedem dacă găselniţa asta cu insolvenţa este o treabă care îl ajută. El a ţinut echipa 20 de ani pe banii lui. Eu n-am mai vorbit cu el de vreo şase luni. Dar nu e o problemă asta. Cu amicii poţi să te vezi şi la câţiva ani o dată", a precizat preşedintele.

Dumitru Dragomir este sigur că CFR Cluj nu va pierde partida cu Internazionale de la Milano şi că Steaua va juca finala Ligii Europa dacă reuşeşte să o elimine pe Ajax Amsterdam în şaisprezecimi. "Ajax e mai puternică decât Inter. Eu am văzut câteva meciuri ale Interului şi nu mi-a plăcut niciunul. Fac pariu cu oricine pe oricât că Inter nu bate pe CFR Cluj la Milano. Aici, la Cluj, nu ştiu, şi nici nu fac pariu pe calificare, dar jucaţi X2 la partida de la Milano şi vă pricopsiţi. Iar Steaua, dacă o elimină pe Ajax dau în scris că nu se opreşte până în finală. Eu zic oricum că e mai uşor să treci de Chelesea (n.r. - posibila adversară a echipei Steaua din optimile Ligii Europa)", a menţionat el.

Referitor la faptul că transferul mijlocaşului Alexandru Maxim la Steaua a căzut din cauza prietenei acestuia, Mădălina Pamfile, Dragomir a menţionat că aceasta este "mai interesantă în pat" pentru fotbalist decât echipa roş-albastră. "Păi de multe ori e mai interesantă. În pat e mai interesantă. Eu n-am verificat-o, dar... cred că ar fi mai interesantă Pamfile în pat decât Steaua", a declarat Dragomir.

Preşedintele LPF susţine că fostul jucător al echipei Ajax Amsterdam, Nicolae Mitea, a fost "stricat" de "păsărici", dar cu toate acestea consideră că acesta ar putea ajuta formaţia Dinamo. "Mitea a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc. Numai că tot «păsăricile» cred că l-au stricat. S-a născut talent şi a murit speranţă. Dar el a fost super-talentat. Eu l-aş lua acum pe Mitea. Are 27 de ani, ar mai putea juca 3-4-5 ani dacă îl ajută organismul. Eu dacă eram la Dinamo îl luam pe Mitea, pentru că nu e stricăciune aşa. Nu e beţiv, nu e stricăciune. Şi până la urmă toţi au prietene cu mâncărimi", a mai spus Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici