Dragomir: Copos mi-a zis să îi găsesc pe cineva să îi cedeze gratis acţiunile de la Rapid

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că proprietarul FC Rapid, George Copos, l-a rugat să îi găsească un om de afaceri căruia să îi cedeze gratuit pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la gruparea giuleşteană.

120 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Copos mi-a zis să îi găsesc pe cineva să îi cedeze gratis acţiunile de la Rapid

Dragomir: Copos mi-a zis să îi găsesc pe cineva să îi cedeze gratis acţiunile de la Rapid

"Copos e sătul. Am vorbit cu el şi mi-a zis să îi găsesc pe cineva să îi dea acţiunile gratis. Datoriile clubului nu sunt mari. Cine pune mâna pe Rapid face una dintre cele mai mari afaceri. Dacă aş avea bani, l-aş lua eu. Numai cu scheletul de acum al echipei, dacă ai un pic de răbdare, în doi ani ajungi la cupele europene. Ai acolo patru-cinci jucători care se fac de bani mulţi pentru că sunt tineri. Păi e Rapid, ai cel puţin zece mii de oameni în spate", a spus Dragomir.

Oficialul LPF susţine că preluarea clubului Rapid reprezintă o afacere bună chiar şi în situaţia în care acesta ajunge să evolueze în eşalonul secund. "Şi dacă ajunge în Liga a II-a e de luat, că e ieftin clubul. Cine ia Rapidul om se face pe viaţă, ca Gigi. Păi Gigi Becali dacă vinde acum Steaua ia 120-150 de milioane de euro uşor", a explicat Dumitru Dragomir.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a invitat pe suporteri să desemneze structura prin care să devină proprietarii clubului giuleştean după ce aceştia au cerut în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie condamnarea sa în dosarul transferurilor.

Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici