Dragomir despre Rapid: Insolvenţa e o inginerie, dar numai aşa poţi ameliora legal situaţia

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a caracterizat procedura de insolvenţă deschisă de FC Rapid drept "o inginerie", precizând însă că aceasta este singura acţiune legală prin care conducerea putea ameliora situaţia clubului giuleştean.

207 afișări
Imaginea articolului Dragomir despre Rapid: Insolvenţa e o inginerie, dar numai aşa poţi ameliora legal situaţia

Dumitru Dragomir (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu am informaţii precise despre situaţia de la Rapid. Oricum, insolvenţa nu are nicio legătură cu licenţa. Doar că Rapid nu va putea să joace în cupele europene doi ani. Asta cu insolvenţa este oricum o inginerie. Numai aşa poţi să ameliorezi legal situaţia de la club. Şi a făcut o treabă legală", a spus oficialul Ligii.

Dragomir este convins că acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, nu mai este dispus să investească în fotbal. "Am vorbit şi cu domnul Copos, zice că nu se simte prea bine acum. A mai fost şi bolnăvior un picuţ. E răcit de mai mult timp, ca noi, toţi românii. Nu mai vrea să bage bani în fotbal. Am văzut şi într-o emisiune că a zis că s-a retras din fotbal. Eu nu ştiu ce o să facă... Dacă tot e muşcat, se retrage şi el din faţa fiarei. Aşa că se retrage, se retrage, iar când ajunge pe marginea prăpastiei alunecă definitiv şi gata. Asta ca să vorbim în metafore", a afirmat Dumitru Dragomir.

El i-a făcut şi o urare de sfârşit de an acţionarului rapidist: "Lui George Copos îi doresc să îi crească părul, că în rest nu ştiu dacă îi mai creşte ceva".

Preşedintele LPF este de părere că numărul de echipe din Liga I este prea mare în momentul de faţă. "Şi eu spun că sunt multe 18 echipe în Liga I, de asta şi militez pentru un sistem cu 14. Am mai spus însă, până în vară totul este perfect. Să vedem însă în martie cine ia licenţa şi câte iau. Noi am propus schimbarea sistemului competiţional din 2014, pentru că nu putem regulamentar din 2013. Dacă vom avea mai puţin de 18 echipe în vară, atunci Comitetul Executiv al federaţiei poate să hotărască, dar nu ştiu cum, cine intră din Liga a II-a, cine dă baraj, cine cade ca să rămână 14 echipe aşa cum vrem noi să jucăm play-off", a explicat oficialul LPF.

Întrebat dacă clubul Dinamo va ajunge în situaţia grupării FC Rapid, Dragomir a răspuns: "Nu vreau să spun. Dar e deranj mare. Peste tot, dar nu pot să vorbesc mai mult. Dacă vine sfârşitul lumii... noi jucăm şi acolo bine. Unii intră în Rai, alţii în Iad. Eu iau imediat Liga Iadului în primire. Gigi Becali face echipă în Rai, e în Rai sigur. Eu în Iad pentru am experienţă în Iadul de pe Pământ, de aici".

Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Conform anunţului făcut, la 5 decembrie, de preşedintele CA, Ion Taban, gruparea giuleşteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acţionarul majoritar George Copos şi către firmele acestuia. Copos a anunţat că este dispus să renunţe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici