Dragomir: E o foarte mare problemă cu Dinamo - Rapid, încălcăm regulamentul dacă se joacă după tur

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat, marţi, că reprogramarea partidei Dinamo - Rapid, pentru a permite formaţiei alb-roşii să joace amicalul cu Barcelona, este o mare problemă pentru Ligă, deoarece prin disputarea acesteia după încheierea turului s-ar încălca regulamentul.

275 afișări
Imaginea articolului Dragomir: E o foarte mare problemă cu Dinamo - Rapid, încălcăm regulamentul dacă se joacă după tur

Dumitru Dragomir (Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

El a explicat că iniţial se stabilise ca partida Dinamo - Rapid, din cadrul etapei a IV-a a Ligii I, să se dispute la 13 august, dar FRF şi selecţionerul Victor Piţurcă se opun pentru că echipa naţională dispută un meci amical cu Slovenia în 15 august.

"Este o foarte mare problemă la meciul lui Dinamo cu Rapid. Pentru că nu găsim portiţe şi se încalcă regulamentul dacă se programează meciul după încheierea turului. Rapid vrea să joace pe 13 august, televiziunea la fel, în schimb nu ne lasă Piţurcă, Mircea Sandu şi federaţia, pentru că pleacă naţionala în Slovenia pe 13. Iar toţi jucătorii trebuie să fie liberi începând de duminică, zi în care îi cheamă Piţurcă în cantonament. Problema este că i-a dat şi federaţia aprobare, ei nici n-au întrebat Liga. Că nu Liga dă aprobare, ci federaţia. De azi-dimineaţă am vorbit non-stop cu Piţurcă, l-am sculat şi din somn. N-am cum. Şi mai joacă şi tineretul atunci, iar Dinamo are jumătate din echipă luată la seniori şi tineret. Şi atunci n-ai cum să faci, pentru că prioritate are echipa naţională", a spus Dragomir.

Oficialul LPF este dispus chiar să ofere o primă celui care găseşte dată de disputare a partidei Dinamo - Rapid. "Televiziunea nu ştie nici ea când să programeze. Cei de la Digi (n.r. - Digi Sport, deţinătorul de drepturi al Ligii I) sunt foarte supăraţi pe chestia asta. Suntem în dificultate. Şi nu găsim dată, stăm de nebuni pe aici şi nu găsim nicio portiţă. Dacă găseşte cineva o portiţă îl premiez. Dar nu să joace vineri şi după aia luni, că aşa am găsit şi noi unele variante. Cea mai bună era asta cu 13, dar dacă a intervenit naţionala a picat. Era bine pe 13, aveau 48 de ore, jucau uşor luni. Acum ne gândim la ce e mai rău. Adică, ferească Dumnezeu să nu se califice niciuna dintre echipe în Liga Europa şi atunci se poate. Sau, ca variantă, când joacă echipele naţionale de seniori şi tineret, să joace ei fără cei convocaţi... dar nu se poate nici aşa. Pe onoarea mea dacă găseşti variantă", a menţionat preşedintele Ligii.

Dragomir avertizează cluburile ca de acum înainte să nu mai programeze amicale în timpul desfăşurării campionatului fără avizul LPF. "Când eu am spus de la început că un meci de campionat nu trebuie amânat în dauna unui meci amical, fie el cu Barcelona, toată lumea a zis că avem destule date. Păi să vină ei, specialiştii, să găsească o dată liberă până în decembrie. Să vedem, găsesc? Nu poţi să pui meciul după tur pentru că se supără toţi. Dinamo nu s-a consultat totuşi cu noi, Liga. Ne-au spus: «Uite, am luat un meci cu ăştia», atât. Dar pentru spectatorii noştri am închis ochii şi am tăcut. Ce nu înţelege o echipă care ia un asemenea meci (n.r. - cu Barcelona) e că trebuie să se consulte cu cei care organizează campioantul. Nu să facă de capul lor. Le recomand ca de acum înainte să nu mai facă aşa ceva. Domnul Badea mi-a spus că vine Barcelona, vede lumea... eu l-am înţeles. Mai ales că ştie să te convingă şi nu ai cum să îl refuzi", a afirmat Dumitru Dragomir.

El a adăugat că Rapid nu trebuia să îşi dea acceptul pentru amânarea partidei pentru ca meciul Dinamo - Barcelona să se dispute luni, 13 august. "Rapidul nu trebuia să îşi dea acceptul să amâne meciul. Pentru că dacă nu îşi dădea Rapid acceptul Dinamo juca luni, cu ce rămânea (n.r. - după convocările la naţională) cu Barcelona. Erau băieţi deştepţi. Era normal să fi luat luni cu Barcelona, pentru că tot plin era stadionul", a precizat preşedintele LPF.

Întrebat ce părere are despre faptul că Lionel Messi ar putea absenta la meciul Dinamo - Barcelona din cauza accidentării suferite luni la un antrenament, Dragomir a răspuns: "Ferească Dumnezeu să nu vină Messi. Păi atunci... sacrificăm un campionat pentru rezervele Barcelonei? Nu, trebuie să joace Messi. Şi totuşi cred că o să joace toată echipa Barcelonei, pentru că au un contract semnat şi nu îşi permite nimeni să îl încalce. Ar fi ultima să auzim acum că nu joacă Messi că e accidentat. Mai sunt totuşi două săptămâni".

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a suferit o contuzie la piciorul drept, la antrenamentul de luni, şi nu va evolua în meciul amical de astăzi cu Hamburger SV. Absenţa lui Messi de la acest amical costă FC Barcelona 400.000 de euro, sumă stipulată în contractul dintre cele două grupări.

FC Barcelona va întâlni echipa Dinamo Bucureşti într-un meci amical, la 11 august, de la ora 20.15, pe Arena Naţională din Capitală. La acea dată, formaţia alb-roşie avea programat meciul de pe teren propriu cu Rapid, în cadrul etapei a IV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici