Dragomir: Gigi Becali vrea să puna mâna pe fotbal şi să comande la LPF

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, vrea "să pună mâna pe fotbal" şi să comande la LPF.

17 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Gigi Becali vrea să puna mâna pe fotbal şi să comande la LPF

Dragomir: Gigi Becali vrea să puna mâna pe fotbal şi să comande la LPF (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Înseamnă că Gigi Becali mă duşmăneşte de nu ştiu cât timp. Eu n-am fost niciodată în viaţa mea prieten cu el, am fost amic. El de fiecare dată m-a lovit. Păi a vorbit de boala mea... e posibil să vii la televizor şi să apeşi pe pedală vizavi de boala unui om? Şi să râzi cum făcea el? Să înceteze să mă jignească, să mă şantejeze şi să îmi ameninţe familia. Eu n-am nicio implicare în acest caz Varga - Bălan. Nu eu am greşit, ci Copos cu Şiman. Ei nu au legitimat în termen. Restul este un fals. Dar nu poate să comande el şi alţii la LPF. El s-a legat de treaba asta... el ce vrea, să pună mâna pe fotbal. Eu niciodată în viaţa mea nu mai vorbesc cu el, nici oficial şi nici neoficial. Acest om a vrut să-mi facă rău, mie şi familiei mele, fără să fiu vinovat", a spus preşedintele LPF.

Întrebat dacă ţinta pe termen lung este ca membrii clanului Becali să pună mâna pe LPF, Dragomir a răspuns:

"Nu ştiu care este şi nici nu vreau să răspund la această întrebare. Să tragă fiecare concluzia care consideră. Întrebarea e bine pusă, dar nu vreau să răspund. Eu sunt prieten cu cei din familia lui, şi cu Giovanni şi cu Victor, chiar dacă vor fi de partea lui. Pentru că e normal, sunt veri, doar n-or să ţină cu mine".

Dragomir va refuza de acum înainte să mai meargă la meciurile echipei Steaua

"Nu mai mă duc pe Steaua. O să adopt tactica suporterilor stelişti. Oricum, nu aceste trei puncte sunt miza. Astea sunt miza lui Gigi Becali. Pe el nu îl interesează dacă e corect sau incorect, el vrea să le câştige. Aşa cum atunci când a câştigat cu 3-0 împotriva Rapidului nu l-a interesat dacă a fost corect sau incorect, dacă a greşit sau nu arbitrul. Atunci n-a făcut gălăgie, le-a luat şi a câştigat cu cele trei puncte de la masa verde", a afirmat Dragomir.

Cazul Valiza poate fi redeschis oricând dacă cineva depune un memoriu pentru că acum comisiile aparţin LPF

"Oricine face reclamaţie în cazul Valiza se redeschide. Degeaba spune el că s-a judecat. S-a judecat la federaţie, acum comisiile sunt aici, la Ligă. Dar FIFA şi UEFA nu ştii ce gândesc. Ei în cazul celor de la FC Argeş au fost de acord cu scoaterea din prima Ligă. Păi dacă se duce cineva şi spune ce s-a întâmplat în cazul Valiza e mai grav. Pentru că pe cei de la Argeş nu i-a prins cu bani, dar pe ăştia i-a prins cu 1,7 milioane de euro. De ce să fie mai puţin vinovat decât Argeşul?", a menţionat Dumitru Dragomir.

Nu e normal ca Rapid să înfiinţeze o echipă în Liga a IV-a doar pentru a-i putea transfera pe jucătorii Varga şi Bălan

"Cum e posibil ca după două etape Rapidul în Liga a IV-a să aibă 25 de puncte? Deci se jucaseră două etape din retur şi au intrat şi ei aici, în etapa a XIV-a, şi au deja 25 de puncte după două jocuri. Ăsta e tabelul cu echipele din Bucureşti de pe site-ul AMFB, există Rapid aici? Şi ei vor să particip eu la acest fals? Să mă duc eu la puşcărie? Nu! Să se ducă cei vinovaţi. Să zicem că echipa de locul opt, ar înfiinţa o echipă în Liga a IV-a, cum a făcut Rapid, legitimează zece jucători cei mai buni din România şi termină campionatul pe locul 1 sau 2", a explicat oficialul Ligii.

Dragomir a precizat că Varga şi Bălan nu vor primi până la finalul acestui sezon vize din partea LPF pentru a putea juca în Liga I.

"Transferurile sunt ilegale. Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a decis. Ei au drept la Liga a IV-a. La Liga I nu au drept de joc anul acesta. Alt jucător poate să vină să ceară viză, dar să fi jucat măcar un meci în Liga a IV-a sau a III-a. Şi să fi fost legitimat în termen. Dar fără să joci niciun meci la vreuna din echipele astea tu vii să influenţezi cupele europene la Liga I, păi noi degeaba mai suntem Ligă? Atunci să facem numai ce vor muşchii lui Becali şi Copos. Altă măgărie, domnul Copos a venit sâmbătă, la ora 16.00 la Ligă. El vroia să-i punem viza pe carnete sâmbăta? Păi dacă o comisie jurisdicţională a decis că nu au drept de joc la Liga I, poate LPF să pună viza? Dacă cei de la Rapid solicită vize pentru cei doi jucători până la sfârşitul campionatului nu vor primi. Jucătorii nu au nicio şansă să joace în Liga I. Decât dacă vreo comisie superioară nouă judecă şi le dă dreptul, eu nu am nimic împotrivă. Eu n-am nimic împotriva jucătorilor".

Referitor la intenţia lui Dacian Varga de a da în judecată LPF pentru că i-a refuzat dreptul la muncă, Dragomir a declarat:

"Păi el nu e legitimat la noi, ce legătură are el cu Liga? Comisiile au decis că nu are dreptul, dar ce treabă am eu cu asta? Comisiile sunt autonome. Noi doar punem în practică hotărârile comisiilor. Eu şi dacă ar fi fiul meu la comisii nu aş discuta cu el. Că, cine ştie, sub hipnoză spui tot, iar eu mă feresc şi de umbra mea".

De asemenea, Dumitru Dragomir i-a transmis antrenorului echipei Rapid, Ioan Andone, că îl va chema la Comisia de Disciplină, după ce acesta l-a acuzat că a făcut publice contractele jucătorilor Varga şi Bălan. "Contractele jucătorilor nu le-am arătat la televizor. Andone să-şi vadă de rezultate, că asta e treaba lui. Eu o să iau caseta şi am să-l chem la comisii dacă a depăşit condescendenţa", a spus Dragomir.

Dragomir susţine că nu a spus niciodată că va fi blat la partida Rapid - Steaua, programată duminică

"Cine a spus aşa ceva? Cum să spun eu asta? Sunt specualţii de presă, să vă fie ruşine. Eu am zis aşa: «Rapidului nu-i mai trebuie aceste puncte. Stelei îi trebuiesc aceste puncte. Lăsaţi-mă să vorbesc după meciul Rapid - Steaua». Unde am zis eu altceva? A, că poate se va trage o concluzie şi eu voi spune mai multe, lăsaţi-mă zece zile. Dar să nu mi se pună în gură ce n-am spus", a precizat oficialul LPF.

În ceea ce priveşte lupta pentru titlu, preşedintele LPF este de părere că este foarte greu ca vreo echipă să o mai împiedice pe CFR Cluj.

"Clujul e echipă bună, ce să-i fac eu? Să o opresc eu că vrea Becali locul întâi? E cea mai bună echipă CFR-ul... poate Vasluiul să o împiedice. Dar e greu să stea cineva în faţa CFR-ului. Şi au şi cel mai uşor calendar. Dacă Braşovul câştigă la Vaslui să vedeţi atunci bătaie pe un loc de Europa League", a mai spus preşedintele.

Dragomir susţine că Steaua va avea meci greu pe teren propriu cu Poli Iaşi, în cadrul etapei a XXVII-a. "Iaşiul nu are echipă rea. Dar are jucători de la Steaua, vă daţi seama... care se întorc peste câteva meciuri. A, n-au voie să joace? Atunci e deranj", a spus zâmbind Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici