Dragomir: România va învinge Ungaria cu cel puţin 1-0

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în partida cu Ungaria din preliminariile CM 2014, România va fi învingătoare cu cel puţin 1-0, fiind convins totodată că naţionala va juca barajul pentru calificarea la turneul final.

151 afișări
Imaginea articolului Dragomir: România va învinge Ungaria cu cel puţin 1-0

Dumitru Dragomir (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"E normal să ne calificãm, avem campionat mai puternic decât Ungaria, jucători mai buni, chiar şi stadion mai frumos şi gazon nou. Simt că vom merge la baraj, dar dacă nu reuşim nimic acolo, degeaba mergem. Acolo se vede valoarea. Eu cred că vom învinge Ungaria cu cel puţin 1-0. Se găseşte unul să o bage în poartă. Va fi mai greu dacă nu batem Ungaria însă, mult mai greu cu Turcia, pentru că vor avea şi ei şanse la baraj", a spus Dragomir.

Oficialul LPF nu consideră că jucătorii români ar fi dezavantajaţi de diferenţa de gabarit dintre ei şi fotbaliştii maghiari: "Nu contează diferenţa de gabarit între jucătorii noştri şi cei unguri. Şi plopul e înalt, dar se aşează multe păsărele pe el. Nu trebuie să fii Goliat. Messi e mic. Ce, Hagi a fost un plop?".

Dumitru Dragomir se aşteaptă ca Arena Naţională să fie arhiplină la partida cu Unguria. "Eu cred că până vineri şi dacă vor fi 200.000 de bilete se vând toate. Cu Ungaria nu mai rămâne un loc liber pe stadion. Are dreptate şi Mutu când spune că ar fi venit mulţi oameni să-l vadă pe el. Aşa este. Dacă nu vom învinge Ungaria însă, cred că stadionul nu va fi nici jumătate la meciul cu Turcia. Nu mă tem de incidente la acest meci, noi suntem fraţii ungurilor, dacă ne-am înţeles sute de ani aici în zonă, de ce să nu ne înţelegem câteva zeci de minute?", a mai spus Dragomir.

Preşedintele ligii este mulţumit de starea gazonului de pe Arena Naţională, dar a precizat că acesta trebuie schimbat de patru ori pe an în cazul în care nu se va achiziţiona o instalaţie de oxigenare. "Trebuie să-i mulţumim primarului pentru gazonul ăsta. Dar am vorbit cu specialiştii, sunt două variante, ori îl schimbă de patru ori pe an, ori îi montează o instalaţie de oxigenare sub gazon. Altfel nu rezistă", a declarat Dragomir.

Naţionala României va întâlni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici