Dramă în lumea fotbalului: Fostul stelist Lucian Bălan s-a sinucis. Lăcătuş: Când am vorbit cu el, toate păreau normale

Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente, informează prosport.ro. Antrenorul Marius Lăcătuş susţine că nu ştie ce l-a împins pe fostul său coechipier la sinucidere, precizând că în ultima perioadă a vorbit cu el şi nu i s-a plâns de probleme.

7821 afișări
Imaginea articolului Dramă în lumea fotbalului: Fostul stelist Lucian Bălan s-a sinucis. Lăcătuş: Când am vorbit cu el, toate păreau normale

Fostul fotbalist stelist Lucian Bălan s-a sinucis (Imagine: Laurentiu Mich/Arhiva Mediafax Foto)

"În ultima perioadă, când am vorbit cu el, toate păreau normale, chiar era foarte bine dispus tot timpul când vorbeam la telefon, niciodată nu s-a plâns de probleme de sănătate sau de altă natură, chiar reuşise să obţină o pensie, nu mai avea, din câte am înţeles eu, nici probleme financiare foarte mari. Nu ştiu ce l-a împins la acest gest", a spus Lăcătuş, la DigiSport.

Potrivit prosport.ro, Bălan a lăsat un bilet de adio. Medicii de pe ambulanţă au încercat resuscitarea lui, dar nu l-au putut salva. El a fost declarat decedat de cei de la ambulanţă în jur de ora 18.00.

Bălan suferise un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat.

Lucian Bălan a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconştienţă de către mama sa.

Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti. A început fotbalul la Autobuzul Bucureşti, apoi a mai evoluat la FC Baia Mare şi Steaua Bucureşti (1985-1989 şi 1990-1991). În străinătate a evoluat pentru formaţiile Beerschot Antwerp şi Real Murcia.

El a câştigat patru titluri de campion cu Steaua. El a fost titular în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, în care formaţia română s-a impus la penaltiuri, în faţa FC Barcelona şi rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută de formaţia militară, scor 0-4, cu AC Milan, pe Camp Nou.

De asemenea, Bălan a jucat din primul minut în finala Supercupei Europei din 1987, câştigată de Steaua cu 1-0, la Monaco, cu Dinamo Kiev, dar şi în finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo, din 1986, pierdută cu 0-1, în faţa formaţiei argentiniene River Plate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici