Drogba şi Eboue nu vor fi sancţionaţi pentru omagiul adus lui Mandela

Fotbaliştii ivorieni ai echipei Galatasaray, Didier Drogba şi Emmanuel Eboue, nu vor fi sancţionaţi pentru că i-au adus un omagiu lui Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african care a decedat la 5 decembrie, a anunţat Federaţia Turcă de Fotbal (TFF).

107 afișări
Imaginea articolului Drogba şi Eboue nu vor fi sancţionaţi pentru omagiul adus lui Mandela

Didier Drogba (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"S-a decis să nu existe sancţiuni, deoarece nu s-a stabilit că s-ar fi încălcat vreo regulă", a anunţat Comisia de Disciplină a TFF.

În 6 decembrie, la finalul meciului Galatasaray Istanbul - Elazigspor, scor 2-0, din etapa a XIV-a a campionatului Turciei, Drogba a arătat un tricou pe care scria "Mulţumesc Madiba" (n.r. - Madiba, supranumele lui Nelson Mandela).

De asemenea, Eboue a prezentat un tricoul cu mesajul "Odihneşte-te în pace Nelson Mandela".

Federaţia Turcă de Fotbal interzice afişarea de sloganuri sau mesaje politice pe tricouri, în astfel de situaţii riscându-se o amendă.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, erou al luptei pentru combaterea sistemului segregaţionist apartheid, a decedat în 5 decembrie, la vârsta de 95 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici