"Dublă" Mercedes în China: Lewis Hamilton - locul 1, Nico Rosberg - locul 2

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, şi de un alt german, Sebastian Vettel, de la Ferrari.

183 afișări
Imaginea articolului "Dublă" Mercedes în China: Lewis Hamilton - locul 1, Nico Rosberg - locul 2

Lewis Hamilton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al doilea component al echipei Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, a ocupat locul al patrulea, înaintea piloţilor de la Williams, brazilianul Felipe Massa - locul 5 şi finlandezul Valtteri Bottas - locul 6.

Francezul Romain Grosjean de la Lotus-Renault a trecut linia de sosire al şaptelea, urmat de brazilianul Felipe Nasr de la Sauber, clasat pe locul 8.

Australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a fost al nouălea, înaintea suedezului Marcus Ericsson de la Sauber, care a ocupat poziţia a zecea.

Piloţii McLaren-Honda, spaniolul Fernando Alonso şi britanicul Jenson Button, au terminat cursa de la Shanghai pe poziţiile 12, respectiv 13, după mexicanul Sergio Perez (Force India) - locul 11.

În urma acestor rezultate, clasamentul general al piloţilor (primele zece locuri) este următorul:

1. Lewis Hamilton 68 de puncte;

2. Sebastian Vettel 55;

3. Nico Rosberg 51;

4. Felipe Massa 30;

5. Kimi Raikkonen 24;

6. Valtteri Bottas 18;

7. Felipe Nasr 14;

8. Daniel Ricciardo 11;

9. Nico Hulkenberg 6;

10. Romain Grosjean 6.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes 119 puncte;

2. Ferrari 79;

3. Williams 48;

4. Sauber 19;

5. Red Bull 13;

6. Toro Rosso 12;

7. Force India 7;

8. Lotus 6;

9. McLaren-Honda 0;

10. Manor 0.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Bahrainului, va avea loc, duminica viitoare, pe circuitul de la Sakhir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici