Dublă Red Bull în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului. Alonso revine pe podium

  • Max Verstappen şi Sergio Perez s-au clasat pe primele două locuri ale primului Mare Premiu de Formula 1 al sezonului, de la Bahrain, campionul mondial obţinând prima victorie din carieră pe acest circuit.
  • Fernando Alonso s-a clasat pe locul 3, după ce l-a depăşit pe traseu pe britanicul Hamilton.
348 afișări
Imaginea articolului Dublă Red Bull în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului. Alonso revine pe podium

Plecaţi din primele două locuri ale grilei de start, Verstappen şi Perez nu au avut nicio problemă în a se impune în cursa de debut a anului, având la final un avantaj confortabil.

Monegascul Charles Leclerc a fost nevoit să abandoneze în turul 39, cu probleme tehnice, alăturându-se lui Ocon şi Piastri, celelalte două abandonuri ale zilei.

Toţi piloţii, cu excepţia lui Kevin Magnussen, a început cursa cu pneuri soft, iar Verstappen a avut un start solid, dar coechipierul Perez a pierdut locul doi în favoarea lui Leclerc, în timp ce Carlos Sainz nu a reuşit să urce pe locul 3. Campionul în exerciţiu a câştigat în cele din urmă cu peste 10 secunde avans faţă de colegul său, Perez, care a completat dubla, ambii piloţi Red Bull având strategii similare soft-soft-hard.

Speranţele celor de la Aston Martin de a se implica în lupta pentru podium păreau să se fi irosit în turul 1, când Lance Stroll l-a atacat pe coechipierul Alonso în virajul 4 şi a lovit partea din spate-dreapta a maşinii sale, permiţând ambelor Mercedes-uri să treacă în faţă.

Speranţele Ferrari de a ocupa un loc pe podium s-au năruit însă în turul 41, când Leclerc a abandonat cu o problemă la motor. Asta chiar după ce Alonso a trecut pe locul 5, depăşindu-l pe Lewis Hamilton, pe interiorul virajului 10. Alonso a pornit apoi în urmărirea lui Sains, pe care l-a depăşit în turul 45, pentru a obţine primul său podium din Qatar 2021.

Sainz s-a mulţumit cu locul 4, respingând un scurt atac al lui Hamilton, care a terminat pe locul 5. Lance Stroll a scăpat de penalizare, pentru că şi-a lovit coechipierul în turul 1, canadianul, revenit după accidentarea de la încheietura mâinii, terminând al şaselea între Mercedes-uri, fiind urmat de George Russell, pe locul 7.

Valtteri Bottas a profitat de starturile slabe ale rivalilor săi şi a terminat pe un solid loc opt pentru Alfa Romeo, în timp ce Pierre Gasly a recuperat de pe poziţia a 20-a în grilă, intrând la boxe de trei ori, pentru a termina al nouălea. Alex Albon a terminat al zecelea pentru Williams după un start excelent, în timp ce Yuki Tsunoda a ratat de puţin ultimul punct cu AlphaTauri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici