Duel palpitant în Formula 1. Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Arabiei Saudite

  • Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, de pe circuitul de la Jeddah.
  • Câştigătorul a fost decis pe final de cursă, într-un duel palpitant cu Charles Leclerc.
  • Cursa a stat sub semnul anulării, în urma unui atentat terorist, vineri, în imediata apropiere a circuitului.
611 afișări
Imaginea articolului Duel palpitant în Formula 1. Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Arabiei Saudite

Plecat de locul 3 din grilă, Max Verstappen şi echipa lui au reuşit să administreze mai eficient cursa, care a avut parte şi de intervenţia safety car-ului, dar şi de o serie de abandonuri.

Versttappen a reuşit să-l depăşească pe Leclerc, cu 5 tururi înainte de final, după care nu a mai cedat, în ciuda faptului că monegascul de la Ferrari s-a aflat în permenţă la mică distanţă de campionul mondial.

Pe locul trei a trecut celălalt pilor Ferrari, Carlo Sainz, urmat de Sergio Perez, ce care plecase din Ople position.

Lewis Hamilton a încheiat cursa pe locul 10, după ce în calificări nu a reuşit să treacă nici măcar de Q1.

În clasamentul general, Charles Leclerc rămâne lider, cu 43 de puncte, în timp ce în clasamentul pe echipe, Ferrari conduce detaşat, cu 78 de puncte, după ce s-a situat din nou pe podium, cu ambele monoposturi.

„Ne-am luptat din greu în faţă. A fost greu. Sunt foarte fericit că am dat în sfârşit startul sezonului", a spus Max Verstappen, la interviul de la finalul cursei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici