Dumitru Dragomir: Pe cale sportivă, Rapid ar putea rămâne în prima ligă

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, joi seară, că echipa Rapid ar putea rămâne în primul eşalon, "pe cale sportivă", informează prosport.ro.

262 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dragomir: Pe cale sportivă, Rapid ar putea rămâne în prima ligă

Dumitru Dragomir: Pe cale sportivă, Rapid ar putea rămâne în prima ligă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Am obţinut aprobarea pentru ca în viitorul sezon să avem 18 echipe. Mai rămâne ca juriştii să stabilească formula în care vom completa numărul de echipe. Nu avem timp de baraj, nu se pune problema. Ar trebui să se joace cu loturile din sezonul trecut, iar majoritatea echipelor au tot schimbat jucătorii. LPF are o opţiune pe care a trimis-o la FRF, dar nu vă pot spune. Pe cale sportivă, Rapid ar putea rămâne în prima ligă. (...) Comitetul Executiv trebuie să voteze atunci, nu acum. Am făcut din Duru cel mai puternic om din fotbalul românesc. Noi suntem singurii tâmpiţi cu licenţe. E o mare pacoste şi cu regulamentul ăsta. Să luăm exemplul ţărilor europene, unde se foloseşte licenţa doar pentru cupele europene", a spus Dragomir la Digi Sport.

Preşedintele FRF Mircea Sandu, a declarat, marţi seară, agenţiei MEDIAFAX, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. Întrebat dacă Rapid mai are şanse să evolueze în prima ligă în sezonul viitor, Sandu a precizat ca un comitet de lucru format din angajaţi ai LPF si FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe.

Mircea Sandu militează pentru o primă ligă cu 16 sau 17 echipe, câte rămân după procesul de licenţiere, în timp ce preşedintele LPF, Dumitru Dragomir doreşte 18 echipe în primul eşalon, ca în sezonul trecut, pentru a nu fi afectat contractul cu deţinătorii drepturilor TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici