După Jocurile Olimpice, China vrea să organizeze şi Cupa Mondială la fotbal

China vrea să organizeze şi Cupa Mondială la fotbal, după succesul Jocurilor Olimpice de la Beijing, însă preşedintele FIFA, Sepp Blatter, le-a frânt entuziasmul chinezilor, avertizându-i că nu vor putea îndeplini condiţiile necesare înainte de 2022, informează cotidianul Bild.

28 afișări
Imaginea articolului După Jocurile Olimpice, China vrea să organizeze şi Cupa Mondială la fotbal

După Jocurile Olimpice, China vrea să organizeze şi Cupa Mondială la fotbal

"Încă din luna aprilie, chinezii s-au arătat interesaţi de găzduirea unei ediţii a Cupei Mondiale la fotbal. Eu i-am avertizat însă că mai întâi trebuie să îşi pună ordine în fotbalul intern, iar pentru asta e nevoie de timp. China este obişnuită să lucreze după plan, iar în fotbal nu se întâmplă acest lucru deocamdată", a spus Blatter.

Întrebat când crede că ar putea îndeplini China condiţiile necesare pentru a găzdui Cupa Mondială, Blatter a răspuns: "Nu cred că vor putea obţine organizarea înainte de 2022".

Pe de altă parte, oficialii turneului olimpic de fotbal de la Beijing s-au arătat mulţumiţi de condiţiile oferite de China, menţionând că "stadioanele au fost pline, iar spectatorii extrem de entuziaşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici