Echipa de fotbal CS Alro Slatina s-a desfiinţat

Echipa de fotbal CS Alro Slatina s-a desfiinţat, decizia fiind comunicată jucătorilor chiar la reunirea lotului de preşedintele clubului, Jean Niţulescu.

404 afișări
Imaginea articolului Echipa de fotbal CS Alro Slatina s-a desfiinţat

Echipa de fotbal CS Alro Slatina s-a desfiinţat (Imagine: Mediafax Foto)

Echipa s-a desfiinţat pentru că autorităţile locale şi judeţene nu o mai susţin financiar.

Preşedintele Jean Niţulescu i-a anunţat pe jucători că începând cu data de 1 iulie lotul a fost desfiinţat, toţi fotbaliştii devenind astfel liberi de contract şi îşi pot căuta alte angajamente. "Eu i-am anunţat, luni, pe cei 24 de jucători care au fost prezenţi la club că nu ştim ce se va întâmpla cu echipa. Le-am spus că sunt liberi de contract ca să nu-i încurcăm", a declarat Niţulescu.

Autorităţile locale nu mai finanţează echipa Alro Slatina, însă vor direcţiona banii către FC Oltul Slatina, o altă echipă de liga a doua, care joacă în Slatina şi care are şi finanţare din mediul privat. "Am luat această decizie pentru că Primăria şi Consiliul Judeţean plăteau salariile jucătorilor, iar FIFA nu mai permite acest lucru. De aceea, ne orientăm fondurile către o altă echipă care să reprezinte atât municipiul Slatina, cât şi judeţul Olt. Noi ne-am dori ca cele două echipe să fuzioneze şi să facem una singură. Deocamdată aşteptăm să vedem ce soluţii juridice putem găsi", a declarat Minel Prina, viceprimarul din Slatina.

Din lotul Alro a fost întocmită deja o listă de jucători care pot negocia cu FC Oltul Slatina. Numai 11 fotbalişti au fost păstraţi de la Alro Slatina pentru a evolua şi în sezonul viitor la FC Oltul. Ceilalţi fotbalişti din lotul oltenilor care au activat la Alro vor trebui să-şi caute alte echipe.

Au rămas să-şi caute contracte la alte echipe în special jucătorii care primeau sume foarte mari de bani de la Alro. Atât CS Alro Slatina, cât şi FC Oltul au jucat în campionatul trecut în liga a doua. Alro Slatina a terminat pe locul 5, iar FC Oltul pe locul 14.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici