Echipa de fotbal din Guineea le cere fanilor să nu mai sărbătorească, după ce 6 fani au murit

Federaţia de fotbal din Guineea şi echipa naţională au cerut fanilor să îşi tempereze sărbătorile, după ce şase persoane au fost ucise vineri, după victoria cu 1-0 în faţa Gambiei la Cupa Africii pe Naţiuni.

137 afișări
Imaginea articolului Echipa de fotbal din Guineea le cere fanilor să nu mai sărbătorească, după ce 6 fani au murit

Echipa de fotbal din Guineea le cere fanilor să nu mai sărbătorească, după ce 6 fani au murit

Fanii Guineei au ieşit în stradă în toată ţara după o victorie care a pus echipa antrenorului Kaba Diawara pe punctul de a ajunge în fazele eliminatorii ale turneului din Coasta de Fildeş.

Federaţia a publicat o înregistrare video a echipei, în care le cere suporterilor să sărbătorească în mod responsabil, în timp ce se pregătesc să înfrunte marţi Senegalul în ultimul meci din grupă.

"Ceea ce este important este ca fanii noştri şi publicul să sărbătorească într-un mod foarte cumpătat", a declarat pentru BBC managerul media al Federaţiei, Amadou Makadji.

"Ei trebuie să fie foarte atenţi să nu se pună în pericol, pentru că scopul fotbalului este de a aduce bucurie şi nu de a lăsa familii îndurerate".

O remiză împotriva Senegalului ar trimite Guineea în 16-imile de finală şi ar putea avansa chiar dacă pierde, în funcţie de alte rezultate.

"Nu vrem să fin în doliu după morţii noştri, aşa că facem apel la toată lumea să sărbătorească, dar să aibă grijă de ei înşişi pentru a nu li se întâmpla nimic", a spus Makadji.

"Guineea este o ţară în care oamenii sunt foarte, foarte pasionaţi de fotbal şi trăiesc fotbalul ca nicăieri altundeva în lume".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici