Echipa lui Răzvan Lucescu, anchetată pentru implicarea în trucarea unui meci

Echipa antrenorului român Răzvan Lucescu, Skoda Xanti este anchetată de către oficialii Federaţiei de la Atena după ce aceştia au primit informaţii că meciul din Cupa Greciei, disputat pe data de 17 decembrie 2015 dintre Panelefsiniakos şi Skoda Xanti şi încheiat 0-5, ar fi fost trucat la pariuri.

462 afișări
Imaginea articolului Echipa lui Răzvan Lucescu, anchetată pentru implicarea în trucarea unui meci

Echipa lui Răzvan Lucescu, anchetată pentru implicarea în trucarea unui meci (Imagine: Zoltan Racz/ Arhiva Mediafax Foto)

Meciul dintre Skoda Xanti şi Panelefsiniakos s-a disputat în ultima etapă a Grupei 7 din Cupa Greciei, când cele două echipe nu mai aveau nicio şansă de calificare, iar ancheta a fost deschisă după ce oficialii forului de la Atena au primit informaţii de la analiştiii site-ului sportsradar.us, al cărui sistem de detectare a fraudelor-cel mai cunscut sistem de depistare a meciurilor trucate din lume- a indicat un model neobişnuit de plasare a pariurilor la acel meci.

Ovidiu Herea, pe atunci jucător al echipei Skoda Xanti a marcat două goluri, în timp ce Pantelis Kapetanos a ratat un penalty, obţinut în urma unui henţ făcut de un adversar.

„Îmi aduc aminte meciul, dar nu mi s-a părut nimic ciudat în timpul jocului. Era normal ca noi să câştigăm pentru că noi eram mai buni. Ei erau din Liga a 3-a şi nu aveau cum să ne pună probleme.” a declarat pentru MEDIAFAX, Ovidiu Herea, fost jucător la Skoda Xanti.

Comisarul care a investigat acest caz, Stella Dragatsiki a subliniat faptul că „modul în care au evoluat lucrurile în această partidă, cotele la pariuri live precum şi scoaterea din oferta unei agenţii a opţiunii de pariu live pe meciul respectiv duc la concluzia că Panelefsiniakos urma să piardă această partidă la cel puţin două goluri diferenţă. Sunt indicii clare că acest joc a fost manipulat.”

Oficialii Comisiei de Etică a Federaţiei de Fotbal de la Atena propun retrogradarea celor două echipe echipa lui Răzvan Lucescu din prima ligă elenă, în liga secundă, iar pentru cele două echipe au fost propuse amenzi record: 3 milioane de euro pentru Skoda Xanti şi 2,25 de milioane de euro pentru Panelefsiniakos.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici