FRF a modificat regulamentul la capitolul meciuri trucate

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aprobat, miercuri, completarea unui paragraf din regulamentul disciplinar, referitor la darea şi luarea de mită, trucare de meciuri, pariuri şi premieri, informează site-ul FRF.

1082 afișări
Imaginea articolului FRF a modificat regulamentul la capitolul meciuri trucate

FRF a modificat regulamentul la capitolul meciuri trucate (Imagine: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului publicat pe site, Comitetul de Urgenţă a hotărât completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601 ce va avea următorul conţinut:

“1. Participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 şi art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepseşte, dacă ajută în orice mod (denunţ, declaraţii, înscrisuri ş.a.m.d.) la soluţionarea cauzei şi sancţionarea celorlalţi participanţi la respectiva abatere disciplinară.

2. Participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 şi/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaşte fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.”

În acest moment, Regulamentul Disciplinar are două articole care pedepsesc aceleaşi fapte cu sancţiuni diferite. Pedeapsa pentru activităţi legate de pariuri la meciurile interne variază de la una la 12 luni de suspendare, conform articolului 60bis. În articolul 60, activitatea de pariere la meciurile interne şi internaţionale este sancţionată cu 2 ani de suspendare.

La finele anului 2015, FRF a deschis primul caz de trucare de meciuri pentru pariuri. Vizate sunt 10 partide disputate de divizionara secundă Gloria Buzău, în sezonul 2014-2015, contra echipelor Academica Argeş, ACS Berceni, Farul Constanţa, FC Voluntari, CF Brăila, SC Bacău şi Rapid CFR Suceava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici