Echipă română în Formula 1

Echipa Forza Rossa, finanţată de un grup de oameni de afaceri români, a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) pentru a concura în Campionatul Mondial de Formula 1, a scris, marţi, pe blogul său, jurnalistul britanic Adam Cooper.

2608 afișări
Imaginea articolului Echipă română în Formula 1

Echipa română Forza Rossa a primit acceptul FIA pentru a concura în Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 11 aprilie, FIA anunţa că o candidatură "de înalt standard" a fost primită de forul internaţional, iar echipa Forza Rossa este într-un proces de investigaţii suplimentare.

Deşi FIA nu a comunicat oficial decizia sa, Adam Coper, jurnalist cu o experienţă de 30 de ani în domeniul competiţiilor automobilistice, noteză că federaţia cu sediul la Paris a acordat un loc pe grila CM de Formula 1 echipei române, după ce a stabilit, săptămâna trecută, că proiectul beneficiază de o finanţare viabilă.

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Marele Circ, iar primul team acceptat a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Haas. Însă această ar putea să-şi amâne debutul în Marele Circ pentru anul 2016, din motive de ordin logistic.

În schimb, Forza Rossa ar putea, potrivit sursei citate, să ia startul în Formula 1 chiar de la ediţia 2015 a competiţiei. Faţă de Haas, Forza Rossa ar beneficia în plus de un acord pentru folosirea motoarelor Renault şi de o uzină lângă Munchen, care aparţine fostului conducător al echipelor Force India şi Hispania Racing, germanul de origine română Colin Kolles.

Echipa română are legătură cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, compania este şi reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin Forza Rossa Holding.

În acest moment, în Formula 1 concurează 11 echipe, iar cu Haas şi Forza Rossa numărul acestora va ajunge la 13.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici