Echipă suspendată pentru că a încercat să trimită în cursă mecanicul echipei, în locul unei sportive

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a dictat suspendări pentru echipa Cynisca Cycling, după ce a încercat să trimită în cursă mecanicul echipei, tot o femeie, în locul unei sportive care era bolnavă.

458 afișări
Imaginea articolului Echipă suspendată pentru că a încercat să trimită în cursă mecanicul echipei, în locul unei sportive

Echipă suspendată pentru că a încercat să trimită în cursă mecanicul echipei, în locul unei sportive

La ediţia de anul trecut a Argenta Classic, echipa americană Cynisca nu s-a mai putut baza pe una dintre cei cinci cicliste, care s-a îmbolnăvit. În consecinţă, mecanicul Moira Barrett a încercat să o înlocuiască, pentru a evita descalificarea echipei la cursa de şosea din Belgia, relatează BBC.

"Mai mulţi membri ai echipei au participat la o fraudă", a arătat UCI. Organismul mondial de conducere a ciclismului a detaliat acest episod.

"După ce a fost informat de către comisari că echipa nu putea participa dacă toate cele cinci sportive nu semnaseră foaia de start şi nu luau startul, directorul sportiv Van Haute l-a instruit pe mecanicul echipei, Moira Barrett, să poarte haine de ciclist şi o mască de protecţie, să se prezinte la start şi să semneze foaia de start ca al cincilea ciclist al echipei", a precizat UCI.

Directorul echipei, considerat ,,principalul vinovat"

Directorul sportiv al Cynisca Cycling, Danny van Haute, a fost considerat "principalul vinovat" de către comisia disciplinară a UCI şi a primit o amendă şi o suspendare din orice activitate în ciclism până la 31 decembrie 2025.

S-a constatat că Van Haute le-a cerut celorlalte cicliste "să mintă cu privire la cea de-a cincea sportivă".

Barrett a fost suspendată din orice activitate în ciclism până la 1 septembrie 2024. De altfel, Van Haute şi mecanicul Barrett nu mai figurează ca angajaţi pe site-ul oficial al Cynisca.

S-a constatat că celelalte sportive au urmat instrucţiunile lui Van Haute şi au fost mustrate. De asemenea, echipa a primit o suspendare pentru următorul eveniment din calendarul internaţional UCI pentru care participarea sa este confirmată, precum şi o amendă.

Verdictul UCI poate fi atacat cu apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici