Echipajul feminin 8+1 al României, în finală la CM

Echipajul feminin 8+1 al României s-a calificat, miercuri, în finala probei din cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj, de la Bled (Slovenia), informează site-ul oficial al competiţiei.

159 afișări
Imaginea articolului Echipajul feminin 8+1 al României, în finală la CM

Echipajul feminin 8+1 al României, în finală la CM (Imagine: Bogdan Maran/Arhva Mediafax Foto)

Echipajul României, format din Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Diana Bursuc, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi Teodora Gidoiu, a obţinut calificarea în finală, după ce a ocupat poziţia a doua în grupa a doua de recalificări, cu timpul de 6 minute, 8 secunde şi 72 de sutimi.

Primele cinci clasate din finala A a probei se califică la Jocurile Olimpice din 2012.

Şi echipajul dublu rame feminin al României, format din Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu, a obţinut calificarea în finala probei, după ce, miercuri, s-a clasat pe locul 3 în semifinala a doua, cu timpul de 7 minute, 13 secunde şi 47 de sutimi. Primele opt echipaje ale probei merg la JO.

Echipajul patru vâsle feminin al României, format din Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, s-a calificat, marţi, în finala B a probei, după ce a ocupat locul 4 în recalificări, cu timpul de 6 minute, 33 de secunde şi 15 sutimi. Primele două clasate în finala B se califică în finala A a probei, de unde primele şapte clasate obţin un loc la Jocurile Olimpice.

La masculin, echipajul dublu rame fără cârmaci (Ionuţ Minea-Aurelian Stoica) a ratat finala, clasându-se pe locul 5 în semifinala C/D, cu timpul de 6 minute şi 48 de secunde, după ce se clasaseră pe locul 5, ultimul, în a patra grupă de recalificări.

Echipajul patru rame fără cârmaci masculin, format din Valentin Piticariu, Ionel Strungaru, Cristi Pîrghie, Alexandru Palamariu, va concura în semifinala C/D a probei, după ce a ocupat, miercuri, locul 3 în grupa a doua de recalificări, cu timpul de 6 minute, 5 secunde şi 78 de sutimi. Primele două echipaje clasate în semifinala C/D se califică în semifinala A/B, de unde au şansa de a ajunge în finala A. Primele 11 echipaje din finala A merg la JO.

Finalele Campionatului Mondial de la Bled se vor desfăşura până pe data de 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici