Eddie Jordan: Revenirea lui Schumacher în F1 a fost "o uriaşă greşeală"

Eddie Jordan, fostul patron al echipei la care a debutat Michael Schumacher, a declarat, pentru Sport Bild, că revenirea în Formula 1 a septuplului campion mondial la vârsta de 41 de ani a fost "o uriaşă greşeală".

24 afișări
Imaginea articolului Eddie Jordan: Revenirea lui Schumacher în F1 a fost "o uriaşă greşeală"

Eddie Jordan: Revenirea lui Schumacher în F1 a fost "o uriaşă greşeală" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Revenirea lui Schumacher a fost o decizie excelentă pentru Formula 1, dar pentru el a fost o uriaşă greşeală. Să revii la 41 de ani şi să te baţi cu piloţi cu 20 de ani mai puţin este pur şi simplu împotriva legilor fizicii şi medicinii. Nu are nimic de câştigat, cu excepţia faptului că, probabil, se simte bine, dar nu cred că este cazul. Credeţi că îi place să fie bătut de Nico Rosberg?", a afirmat fostul patron al Jordan Grand Prix, echipă la care a debutat Schumacher în Formula 1, în 1991.

Recordmanul absolut al victoriilor în Marele Circ, Schumacher a revenit în F1 sezonul acesta după trei ani de pauză, concurând pentru Mercedes GP, fosta Brawn GP.

După zece etape, el ocupă numai locul 9 în clasamentul piloţilor, cu 36 de puncte, la 54 de de puncte distanţă de coechipierul său Nico Rosberg (locul 6) şi la 109 de liderul ierarhiei, Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes.

Evoluţiile sale au fost aspru criticate de foşi piloţi, printre care Martin Brundle, David Coulthard şi Eddie Irvine. Patronul F1, Bernie Ecclestone, a afirmat că Schumacher s-ar putea retrage din nou la sfârşitul acestui sezon dacă nu îşi va îmbunătăţi performanţele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici