Ediţia 2013 a Marelui Premiu de Formula 1 al Indiei este în pericol de a fi anulată

Curtea Supremă de Justiţie din India va analiza, vineri, o cerere de anulare a Marelui Premiu de Formula 1 al Indiei, prevăzut a se desfăşura în acest week-end, în urma unei plângeri prin care organizatorii sunt acuzaţi că nu au plătit anumite taxe pentru ediţia de anul trecut.

272 afișări
Imaginea articolului Ediţia 2013 a Marelui Premiu de Formula 1 al Indiei este în pericol de a fi anulată

Ediţia 2013 a Marelui Premiu de Formula 1 al Indiei este în pericol de a fi anulată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom analiza plângerea mâine", a declarat primul judecător al Curţii Supreme de Justiţie, P. Sathasivam. Vineri sunt programate antrenamentele din cadrul Grand Prix-ului indian.

Instanţa supremă a hotărât în 2011 să blocheze 25 la sută din suma încasată din vânzarea biletelor la cursa de la New Delhi, până la rezovarea unui diferend fiscal dintre organziatori şi statul Uttar Pradesh, pe teritoriul căruia se desfăşoară Marele Premiu de Formula 1.

Această hotărâre fusese luată în urma unei "acţiuni de interes public", lansată de un militatant, Amir Kumar, care este de asemenea iniţiatorul cererii de anulare a cursei, ce va fi analizată vineri.

Kumar a obţinut în 2011 ca Marele Premiu al Indiei să fie considerat un eveniment de divertisment şi nu unul sportiv, ceea ce însemană că nu poate beneficia de scutirile de taxe fiscale prevăzute de legislaţia statului Uttar Pradesh.

Taxele corespunzătore spectacolelor de divertisment, ce sunt aplicat la festivaluri şi mari concerte, au fost integrate în preţul biletelor pentru prima dată în acest an.

"Vom aştepta decizia Curţii ca în situaţiile precedente şi suntem gata să o aplicăm, indiferent care va fi", a declarat Askari Zaidi, purtător de cuvânt al companiei proprietare a circuitului, Jaypee Sports International.

Organizatorii competiţiei nu au putut fi contactaţi până în acest moment.

Marele Premiu de Formula 1 al Indiei a fost retras din calendarul pe 2014, iar revenirea sa în Marele Circ este sub semnul întrebării.

După ce a evocat probleme logistice, administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat, în luna iulie, că raţiuni politice au stat la baza nedisputării cursei în 2014, sugerând lipsa de susţinere din partea statului indian. Însă Federaţia Indiană de Automoblism a anunţat că există şanse ca Marele Premiu să revină în calendar, în 2015.

Prima ediţie a competiţiei a avut loc în 2011, fiind considerată un succes după ce 95.000 de spectatori au asistat la cursă, aproape de capacitatea maximă a circuitului, de 100.000 de locuri. În 2012, au fost prezenţi doar 65.000 de spectatori şi nici în acest an nu se aşteaptă vreo creştere a audienţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici