Elena Zaharia, vicecampioană mondială la mondialul de tenis de masă

Elena Zaharia a devenit duminică vicecampioană mondială în proba de simplu feminin U19 la Campionatul Mondial de Juniori 2023 la tenis de masă. Performanţa sa reprezintă un moment de referinţă pentru România, fiind cea mai bună clasare din istoria ţării la acest nivel.

370 afișări
Imaginea articolului Elena Zaharia, vicecampioană mondială la mondialul de tenis de masă

Sursa foto: facebook.com/AgentiaNationalaPentruSport.Romania

Aceasta a fost prima finală de simplu disputată de Elena Zaharia în cadrul unui Campionat Mondial de juniori, consolidându-şi poziţia de a doua sportivă a lumii în această categorie. La evenimentul desfăşurat în Slovenia, Zaharia a înregistrat o serie impresionantă de patru victorii împotriva unor adversare valoroase, ajungând astfel în finală unde a concurat pentru titlul mondial.

În confruntarea din finală, Elena Zaharia s-a întâlnit cu Kuai Man din China, principala favorită a probei, deja medaliată la nivel de seniori. Cu toate eforturile depuse, finala s-a încheiat cu scorul de 0-4 în favoarea lui Kuai Man (3-11, 11-13, 5-11, 5-11), aducându-i sportivei române medalia de argint.

Aceasta este a doua medalie importantă obţinută de Elena Zaharia la această ediţie a Campionatului Mondial, după bronzul câştigat în competiţia pe echipe U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu şi Alesia Sferlea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici