Elveţia vrea să devină prima "ţară gazdă" a viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă

Planurile Elveţiei de a deveni prima "ţară gazdă" din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă au fost anunţate, fiind susţinute de un studiu de fezabilitate. Cercetarea privind găzduirea a fost lansată de Swiss Olympic şi a constatat că ţara are potenţialul de a găzdui Jocurile folosind un "nou concept".

204 afișări
Imaginea articolului Elveţia vrea să devină prima "ţară gazdă" a viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă

Elveţia vrea să devină prima "ţară gazdă" a viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă

Acesta ar fi un model descentralizat, care ar folosi în întregime instalaţiile existente în întreaga ţară, în toate cele patru regiuni lingvistice ale Elveţiei.

Studiul mai relevă că Jocurile ar putea fi finanţate din fonduri private, cu o ceremonie de deschidere la Lausanne, capitala olimpică.

Capitala elveţiană Berna a fost propusă pentru ceremonia de închidere.

"Elveţia poate deveni prima ţară gazdă olimpică din istorie", a declarat Swiss Olympic.

"Comitetul executiv al Swiss Olympic a analizat studiul de fezabilitate", a declarat preşedintele CNO, Jürg Stahl.

"Vom înainta o propunere Parlamentului Sportului pentru a informa CIO, în cadrul reuniunii sale din 24 noiembrie, că este dispus să intre în următoarea fază a dialogului pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă din Elveţia."

Swiss Olympic a declarat că ţara se concentrează pe Jocurile din 2030, dar 2034 rămâne ca opţiune alternativă.

În cadrul sesiunii CIO care s-a încheiat marţi, 17 octombrie, la Mumbai, în India, a fost aprobată o potenţială dublă atribuire a ediţiilor din 2030 şi 2034.

Elveţia, Franţa şi Suedia au fost anunţate ca fiind candidate pentru 2030.

Salt Lake City şi-a făcut cunoscută de mult timp preferinţa pentru Jocurile din 2034.

La studiul de fezabilitate olimpic elveţian s-a lucrat timp de şase luni şi au fost implicate federaţiile de sporturi de iarnă şi organismele paralimpice.

Până în 2027, nouă sau zece sporturi olimpice de iarnă vor găzdui Campionate Mondiale în Elveţia.

Studiul spune că patinajul de viteză ar urma să aibă loc în altă ţară pentru a evita construirea unui nou oval de gheaţă.

"Studiul arată că Jocurile de iarnă din Elveţia ar putea fi organizate în întregime pe infrastructura existentă datorită unui concept descentralizat", a declarat Swiss Olympic.

Potrivit studiului, găzduirea Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice ar putea aduce venituri de 1,5 miliarde de euro.


Având în vedere că înfrângerile prin referendum au deturnat anterior alte candidaturi olimpice, studiul s-a concentrat, de asemenea, asupra sprijinului public şi susţine că 67% dintre oameni s-au declarat în favoarea organizării în Elveţia.

Elveţia a mai găzduit Jocurile Olimpice de iarnă de două ori până acum - în 1928 şi 1948, la St Moritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici