Emma Răducanu spune că jocul ei pe zgură se îndreaptă în direcţia bună înainte de Roland Garros

Campioana de la US Open, Emma Răducanu, are puţină experienţă pe zgură la nivel de elită, dar tânăra de 19 ani spune că se îndreaptă în direcţia cea bună pe această suprafaţă înaintea Openului Franţei, care va începe la sfârşitul acestei luni.

185 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu spune că jocul ei pe zgură se îndreaptă în direcţia bună înainte de Roland Garros

Răducanu a avut rezultate modeste după primul său titlu de Grand Slam la US Open-ul de anul trecut, dar a avut un parcurs încurajator în sezonul pe zgură, unde a ajuns în sferturile de finală la Stuttgart şi în optimi la Madrid.

Ea şi-a dat seama cum să se adapteze la suprafaţă fără ajutorul unui antrenor cu normă întreagă, după ce s-a despărţit de Torben Beltz luna trecută, iar britanica a început să aprecieze independenţa de a se antrena singură.

„M-aş descrie ca fiind o singuratică", a declarat reporterilor Răducanu, care o înfruntă marţi pe Bianca Andreescu, în primul tur la Openul Italiei.

„În ultimul an ... am avut multă lume în jurul meu, foarte mult şi foarte des.

Să fiu pe cont propriu este interesant, pentru că aflu multe despre mine, înţeleg de ce am nevoie şi de ce nu am nevoie", a spus britaniac, citată de Reuters.

Răducanu a jucat primul ei meci la profesionişti pe zgură în calificările Billie Jean King Cup luna trecută şi a spus că învaţă despre această suprafaţă pe măsură ce joacă.

„Zgura este foarte nouă pentru mine", a adăugat ea.

„Cu siguranţă simt că am progresat cu fiecare săptămână, m-am îmbunătăţit, am înţeles mai bine cum să joc punctele, când să rămân în punct sau când să rămân agresivă.

„Nu cred că sunt deloc ca un produs finit. Dar, da, mă îndrept într-o direcţie bună."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici