Emma Răducanu spune că uneori îşi doreşte să nu fi câştigat US Open

Fosta campioană la US Open, Emma Răducanu, a declarat că uneori îşi doreşte să nu fi câştigat turneul de Grand Slam din cauza presiunii care a venit odată cu succesul şi faima instantanee.

643 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu spune că uneori îşi doreşte să nu fi câştigat US Open

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Jucătoarea de atunci, în vârstă de 18 ani, a apărut de nicăieri pentru a câştiga cu stil turneul din 2021, fără să cedeze vreun set în cele nouă meciuri pe care le-a disputat înainte de finală, dar nu a mai continuat seria succesului, în parte şi din cauza unor accidentări recurente.

"Acel moment de pe teren, când sărbătoream, am fost ca şi cum aş schimba literalmente orice luptă din lume pentru acest moment", a declarat Răducanu pentru Sunday Times.

"De atunci, am avut o mulţime de eşecuri, unul după altul. Sunt rezistentă, toleranţa mea este mare, dar nu este uşor. Şi uneori mă gândesc că mi-aş fi dorit să nu fi câştigat niciodată US Open".

Victoria a venit cu laude, dar a expus-o pe Răducanu şi la o lume necunoscută până atunci, adesea nemiloasă şi pavată de aşteptări.

"A trebuit să mă maturizez foarte repede. Când am câştigat eram extrem de naiv", a spus Răducanu.

"Ceea ce am realizat în ultimii doi ani, turneul şi tot ceea ce vine cu el, nu este un spaţiu foarte plăcut, de încredere şi sigur. Trebuie să fii în gardă, pentru că sunt mulţi rechini acolo.

"Cred că oamenii din industrie, mai ales în cazul meu, pentru că aveam 19 ani, acum 20, mă văd ca pe un purceluş. A fost dificil de administrat. M-am ars de câteva ori. Am învăţat, păstrează-ţi cercul cât mai mic posibil."

Răducanu a ratat ediţia din acest an a Openului Franţei şi va lipsi şi de la Wimbledon, în timp ce se va recupera după o operaţie la încheieturile mâinilor şi la gleznă.

"Durerea s-a intensificat vara trecută, după Wimbledon", a spus ea. "Am început cu un nou antrenor şi am fost foarte motivată să continui. Eram în suprasolicitare... şi am continuat chiar şi prin durere pentru că nu voiam să fiu percepută ca fiind slabă".

Răducanu este în prezent fără antrenor după ce s-a despărţit de Sebastian Sachs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici