Epuizată fizic, Gabriela Ruse a cedat în două seturi finala de la Palermo

  • Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) a fost învinsă, duminică seară, de Danielle Rose Collins (27 de ani, 44 WTA), scor 4-6, 2-6, în finala turneului WTA de la Palermo.
  • Românca încheie o serie de 14 meciuri consecutive disputate în 21 de zile, dintre care 13 au fost victorioase.
  • Ruse se apropie de Top 100 mondial. De luni, sportiva noastră va urca pe poziţia a 105-a în clasamentul WTA.
206 afișări
Imaginea articolului Epuizată fizic, Gabriela Ruse a cedat în două seturi finala de la Palermo

Gabriela Ruse

Parcursul epuizant din luna iulie, cu 14 meciuri jucate în 21 de zile, dintre care 13 câştigate, a contat decisiv în finala de la Palermo, a 32-a ediţie a turneului.
Elena-Gabriela Ruse a rezistat din punct de vedere fizic doar în prima parte a setului inaugural, când a condus cu 4-2.

Cu mintea limpede şi cu execuţii plasate la milimetru, românca părea să se îndrepte spre al doilea titlu consecutiv, după cel de la Hamburg.

De cealaltă parte a fileului, colerica Danielle Collins, favorită 1 şi fără set pierdut în Italia, deschidea conflicte pe toate fronturile. S-a cerutat cu arbitrii de linie, apoi l-a luat în colimator pe cel de scaun, acuzându-l: „Nu îmi dai nimic, din cauza celor întâmplate meciul trecut”.

Americanca a revenit, a câştigat primul set cu 6-4, apoi a profitat de problemele medicale ale lui Ruse.

În setul secund, la scorul de 2-2, Gabriela Ruse nu a mai avut energie să continue. S-a prăbuşit în genunchi, cu ochii în lacrimi, şi a cerut intervenţia medicilor.

Fizioterapeutul i-a acordat îngrijiri medicale aproximativ 5 minute. Sportiva din România a revenit pe teren. Ruse a avut probleme şi ieri, în timpul semifinalei, când a acuzat „stări de ameţeală”.

Pentru accederea în finală, Ruse a câştigat 13.224 de euro şi 180 de puncte WTA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici