Etapa a 16-a a Giro d'Italia, scurtată din cauza ninsorilor abundente. Cicliştii ameninţaseră că nu vor participa la startul cursei

Etapa a 16-a a Giro d'Italia a fost scurtată din cauza condiţiilor meteo periculoase, inclusiv a ninsorilor abundente. Cicliştii ameninţaseră că nu vor participa la startul cursei de marţi.

134 afișări
Imaginea articolului Etapa a 16-a a Giro d'Italia, scurtată din cauza ninsorilor abundente. Cicliştii ameninţaseră că nu vor participa la startul cursei

Foto: 1LaPresse

Cicliştii ar fi trebuit să înceapă etapa montană de 202 kilometri dintre Livigno şi Santa Cristina Val Gardena la ora 11.20, dar planurile au fost schimbate după ore de discuţii şi confuzie.

Organizatorii au anunţat cu puţin timp înainte de prânz că au mutat startul la ora 11.50, când cicliştii ar fi trebuit să defileze în jurul oraşului Livigno, acoperit de zăpadă, înainte de a se îndrepta spre Prati allo Stelvio, la 121 km de linia de sosire, unde etapa propriu-zisă ar urma să înceapă în jurul orei 14.00, conform AFP.

Dar nu era nimeni la linia de start, deoarece cicliştii au insistat să fie conduşi până la noul punct de plecare, în loc să facă paradă pe frig.

Luni, organizatorii puseseră în aplicare al doilea dintre cele trei protocoale potenţiale pentru etapa a 16-a, care pierduse deja pasul emblematic Stelvio din cauza riscului de avalanşă. Protocolul prevedea că, în caz de vreme nefavorabilă, cicliştii îşi pot schimba hainele în vârful Giogo di Santa Maria, la o altitudine de 2.498 de metri, unde cursa va fi neutralizată timp de trei minute.

Măsura a fost criticată marţi de preşedintele Asociaţiei cicliştilor profesionişti (CPA), Adam Hansen.

„Scopul cicliştilor este să concureze şi să se distreze, nu să se confrunte cu o situaţie în care trebuie să se oprească la o altitudine de 2.498 de metri într-o parcare, să se schimbe de haine pe o vreme de două grade cu o probabilitate mare de zăpadă, iar apoi să continue cursa", a scris Hansen.

Tadej Pogacar conduce cu peste şase minute în clasamentul general al Giro, considerat al doilea cel mai important dintre cele trei Mari Tururi ale ciclismului, după Turul Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici