„Eternul Derby” revine în Superliga după un an de pauză

Fanii celor de la Dinamo Bucureşti şi FCSB se pot bucura din nou de „Eternul Derby”, după doar un sezon de pauză. Cele două mari rivale se vor întâlni din nou în primul eşalon fotbalistic, iar înfruntarea din manşa-tur este programată chiar în cadrul etapei cu numărul 2.

128 afișări
Imaginea articolului „Eternul Derby” revine în Superliga după un an de pauză

„Eternul Derby” revine în Superliga după un an de pauză

FCSB primeşte vizita celor de la Dinamo Bucureşti, sâmbătă 22 iulie 2023 – de la ora 21:30. Partida poate fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport, Orange Sport şi Prima Sport.

Lupte pentru ca FCSB – Dinamo să se joace pe stadionul Steaua din Ghencea

Ultima săptămână a fost marcată de controverse legate de locaţia unde să se dispute Eternului Derby. După o lungă perioadă de incertitudine, cei de la FCSB păreau să fi ajuns la un acord cu cei de la CSA Steaua, astfel că duelul cu Dinamo să se dispute în Ghencea. Cele două părţi au fost aproape să atingă un numitor comun cu reprezentanţii clubului din liga secundă, acceptând majoritatea condiţiilor impuse. Totul s-a întors, în doar câteva ore, cu 180 de grade.

Se pare că printre principalele motive pentru care reprezentanţii CSA nu doresc disputarea acestui derby în Ghencea se numără şi eventualitatea unor incidente în tribune. Astfel de incidente au avut loc şi în primăvara acestui an, atunci când Dinamo a evoluat în Ghencea – contra celor de la CSA Steaua Bucureşti. De asemenea, fanii celor de la CSA şi-au exprimat public dezacordul pentru o apariţie a celor de la FCSB – care revin după mai bine de 8 ani în Ghencea

FCSB, mare favorită în derby

FCSB este marea favorită a acestui derby, care pare unul foarte dezechilibrat. Florinel Coman & co. au cota 1.40 pentru a se impune, iar o victorie a gazdelor (chiar şi la handicap) este unul din cele mai populare pariuri Liga 1 pentru acest final de săptămână. Rezultatul de egalitate dintre cele două este cotat cu 4.75, în timp ce un eventual succes al dinamoviştilor a primit o cotă de 7.00.

Ultima oară, cele două formaţii s-au înfruntat pe 30 ianuarie 2022, atunci când FCSB se impunea în deplasare cu scorul de 3-0. În turul acelei ediţii de Superliga, gruparea antrenată la acea vreme de Edi Iordănescu o umilea pe Dinamo Bucureşti acasă, cu scorul de 6-0. Ultima oară, dinamoviştii şi-au învins marii rivali în optimile Cupei României, 1-0 pe 10 februarie 2021.

Echipa antrenată de E. Charalampous a început perfect acest sezon, cu o victorie la Drobeta Turnu Severin, contra celor de la U Craiova 1948. După doar 17 minute de joc, FCSB conducea deja cu scorul de 2-0, graţie reuşitelor lui David Miculescu şi Florinel Coman (din penalty). Emoţiile au fost înlăturate după o oră de joc, atunci când Edjouma a fost găsit perfect de Andrei Cordea şi a făcut 3-0. Oltenii au mai fost capabili doar să marcheze golul de onoare prin Sidibe (penalty) – în minutul 70.

Dinamoviştii au revenit cu un eşec în Superliga

Revenirea celor de la Dinamo Bucureşti în Superliga s-a soldat cu o înfrângere pe Arcul de Triumf, în faţa Universităţii Craiova. După o primă repriză echilibrată, oltenii au deschis scorul în minutul 53 prin Andrei Ivan (din penalty). Ahmed Bani a ratat şansa a de a-şi repune echipa în joc, atunci când a irosit o lovitură de pedeapsă în minutul 61.

Lipsa experienţei din lotul câinilor roşii şi-a spus cuvântul, echipa încasând şi golul 2 în prelungiri. Jovan Markovic a finalizat în minutul 90+6 din pasa lui Alexandru Mitriţă.

Luând în considerare şi stagiunea precedentă, Dinamo a ajuns acum la 3 înfrângeri în ultimele 4 partide oficiale. Echipa a pierdut cu Poli Iaşi în Liga a 2-a (scor 4-1), a cedat în returul cu FC Argeş din barajul de promovare (4-2 în deplasare) şi acum a fost învinsă de către Universitatea Craiova.

Pentru dinamovişti va urma după Eternul Derby un meci acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe, în timp ce FCSB se pregăteşte de o deplasare în Bulgaria, unde o va întâlni pe CSKA 1948 Sofia – în turul 2 preliminar Conference League.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici