Meciul Steaua - Dinamo. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale

Incidentele dintre suporterii echipelor Dinamo şi Steaua au adus amenzi din partea Jandarmeriei.

1247 afișări
Imaginea articolului Meciul Steaua - Dinamo. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale

Jandarmeria anunţă rezultate preliminare după incidentele dintre suporterii echipelor Dinamo şi Steaua.

Au fost întocmite 9 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

- 6 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice;
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere.

De asemenea, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, astfel:

- 4 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

- 7 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu predederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 8 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

Zeci de suporteri ai echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo Bucureşti au intrat în conflict înainte de partida de marţi seara, pe stadionul din Ghencea.

„În jurul orei 12:30, în zona stadionului Steaua, un grup de 10-15 suporteri ai echipei CSA Steaua a intrat în conflict cu un grup de aproximativ 40 de suporteri dinamovişti, veniţi pentru amenajarea coregrafiei în stadion. Jandarmii prezenţi în zona stadionului au intervenit prompt şi au reuşit să stopeze incidentul. În urma incidentului, mai multe persoane au fost identificate, reţinute şi conduse la secţiile de poliţie pentru luarea măsurilor legale. De asemenea, asupra acestora au fost găsite mai multe materiale pirotehnice”, a anunţat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Steaua a învins cu 2-0 Dinamo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici